FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 22. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

KARLOVAC - U Crkvi Sv. Franje Ksaverskog u Karlovcu slavi se danas, prema tradiciji starijoj od dvjesto godina, blagdan Blažene Djevice Marije Karmelske, a tijekom središnjeg misnog slavlja vojni biskup Juraj Jezerinac ustvrdio je da je crkva danas, više nego u prošlosti, izložena otvorenom napadu. Jezerinac je u svojoj propovijedi rekao da će crkva iz tog napada izaći jača i sigurnija jer se trajno oslanja na Isusa Krista i na majku blaženu djevicu Mariju. Monsinjor Ferdinand Vražić pozvao je vjernike da učvrste svoju vjeru. "Jedino vjera može ponijeti da izdrže pritisak kojega danas trpimo sa svih strana i da pronađemo utjehu u ova krizna vremena", naglasio je monsinjor Vražić. Crkva je, kao i 1945., slobodna da govori sve, ali samo u sakristiji, između četiri zida, a ne preko onih koje smo birali i koji bi morali govoriti u duhu vjere i crkve. A nama je potrebna nada da nismo samo kršćani za danas, nego da smo kršćani i za sutra, kazao je. Stavio se u obranu "Karlovačkog počasnog voda ZNG-91", voda djece koja obučena u vojne uniforme obilježavaju razne državne praznike i obljetnice, a koji su i danas bili na misi. Ustvrdio je da se mladi iz počasnoga voda ne vježbaju ratovati, već "u njima raste i ljubav prema Bogu, prema crkvi i ljubav prema domovini". Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić je prije mjesec dana opetovano osudila navedenu praksu udruge uz komentar da od militarizacije djece ne vidi nikakav doprinos dobrobiti i razvojnim interesima djece.

ZAGREB - Uz željezničku prugu na području Kaštela, predio Sadine, iza podneva izbio je požar u čijem gašenju sudjeluju kanade, dva helikoptera te protupožarni vlak Robel, doznaje se u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje. Vatrogasno operativno središte Divulje je dojavu o požaru otvorenog prostora uz prugu zaprimilo oko 12,50 sati. Gori trava i nisko raslinje. Gotovo istodobno stigla je i dojava o požaru u Šibensko-kninskoj županiji kod Žitnića na području Radonića. U pomoć lokalnim vatrogascima upućena su tri kanadera koji će gasiti i požar na obližnjem području Moseća koji je izbio sinoć oko 22,30 sati.

PULA - U pulskoj Areni večeras će biti prikazan redateljski prvijenac proslavljenog britanskog glumca Ralph Fiennesa, hvaljena ratna drama "Koriolan", snimljena prema literarnom predlošku Williama Shakespearea. Ralph Fiennes, koji je na 59. Festival igranog filma došao kao poseban gost, diplomirao je glumu na Royal Academy of Dramatic Art, a svjetsku je slavu stekao ulogom Amona Goetha u Schindlerovoj listi. Ljubitelji filma ga sigurno pamte i po glumačkim izvedbama u filmovima "Engleski pacijent", "Stoljeće ljubavi i mržnje", "Vojvotkinja", "Čudni dani" i "Žena kojoj sam čitao" dok ga najmlađi znaju kao strašnog Lorda Voldemorta iz serijala o Harryju Potteru.

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum i njegova nevjenčana supruga Fani Horvat opljačkani su u prvim satima nedjelje kada je nepoznati lopov provalio u njihovu vilu na Mejama i ukrao nakit i veći novčani iznos, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi. Policija nije iznijela pojedinosti kako ne bi ugrozila kriminalističku istragu. Neslužbeno se doznaje da je ukradeni nakit u vlasništvu Fani Horvat koja je jutros, za razliku od Keruma, viđena u vili na adresi Ivana Meštrovića broj 72. Krađa je prijavljena jutros oko 4 sata nakon čega je obavljen očevid, a splitska policija je započela intezivnu potragu za počiniteljem. Nekoliko sati nakon provale susjedi splitskog gradonačelnika kazali su da noćas ništa nisu čuli jer je u blizini bila proslava vjenčanja. Potvrdili su da je Kerumov automobil cijelu noć bio parkiran pred kućom na Mejama, ali nisu mogli potvrditi je li se on tada nalazio u vili gdje živi sa Fani Horvat i njihovim sinom. Neki mediji javljaju da u kući u trenutku provale nije bilo nikoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙