FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 26. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

PULA - Udruge "Zelena Istra" i Zelena akcija u jučerašnjem priopćenju neprihvatljivim ocjenjuju to što se ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović odlučio za, kako navode, "poslušnički pristup" s obzirom na izjavu u Puli da će Termoelektrana Plomin C biti "definitivno na ugljen". On je to istaknuo neovisno o tome što Ministarstvo kojem je na čelu još nije izdalo rješenje o prihvatljivosti zahvata na okoliš i premda je projekt suprotan prostornome planu Istarske županije, navodi se u priopćenju. Udruge se osvrću i na konferenciju za novinare na kojoj su u utorak prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić, predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević i član Uprave za razvoj i investicije Rodoljub Lalić izvijestili da je objavljen poziv za iskaz interesa za Termoelektranu Plomin. Sudionici konferencije pokušali su predstaviti taj neobavezni 'poziv' kao objavu pravog natječaja, navode zeleni, ocjenjujući to "stvaranjem privida u javnosti da se postiže velik napredak u realizaciji tog projekta". To je, navodi se, nažalost, potpuno u skladu s proceduralnim manipulacijama koje prati prvi potpredsjednik vlade neprihvatljivim guranjem te termoelektrane. Zelena Istra i Zelena akcija pozivaju Istarsku županiju da se izbori za poštovanje svoje odluke o Plominu 'C' na plin ili da svojim građanima omogući da se o tom problemu očituju na referendumu.

ZAGREB - Pripadnici HGSS-a jučer su spasili zalutalu 31-godišnju slovensku turistkinju koja je planinarila na Lošinju i 71-godišnjeg muškarca koji se na području Slunja izgubio u berbi gljiva. Slovenskoj turistkinji, koja je zalutala planinareći po Lošinju na brdu Osorčica, na njezin poziv u pomoć pritekli su riječki HGSS-ovci. Slovenka nije bila ozlijeđena ali bez pomoći nije mogla pronaći put nazad, izvijestio je HGSS. Spašavatelji iz Karlovca intervenirali su na području Slunja, Tržić Primišaljski, gdje je 71-godišnjak otišao u berbu gljiva ali se nije vratio jer je izgubio orijentaciju na području obraslom gustom vegetacijom. HGSS-ovci su uskoro uz pomoć pasa i članova njegove obitelji koji su ih pozvali u pomoć locirali izgubljenog muškarca i izvukli ga iz teško prohodnog gustiša u koji je zapao.

DUBROVNIK - U sklopu Glazbenog programa 63. dubrovačkih ljetnih igara, sinoć je u atriju Kneževa dvora nastupio Zagreb trio. Riječ je o ansamblu sastavljenom od mladih i talentiranih, ali već priznatih hrvatskih glazbenika - pijanista Danijela Detonija, violinista Martina Draušnika i violončelista Pavla Zajceva. Na prvome zajedničkom nastupu na Dubrovačkim ljetnim igrama izveli su skladbe Dubravka Detonija, Mauricea Ravela i Johannesa Brahmsa. Praizveli su "Vedute" skladatelja i akademika Marka Ruždjaka, prof. Muzičke akademije u Zagrebu, njegovo posljednje djelo koje je posvetio svojem prijatelju, muzikologu Nikši Gligi.

PULA - Poznati pulski fotograf Duško Marušić Čiči ovogodišnji je dobitnik nagrade "Marijan Rotar", koja se dodjeljuje pojedincima i ustanovama koji uspijevaju djelima i idejama spojiti grad Pulu i film. Upravno vijeće Pula film festivala tu je odluku donijelo jednoglasno. Njegova predsjednica Klara Udovičić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavila kako "nitko ne poznaje 'Arenu' toliko dobro kao Čiči", a ravnateljica Festivala igranog filma u Puli Zdenka Višković-Vukić je Marušićev odnos s "Arenom" opisala kao gotovo ljubavnički. Marušić se zahvalio na nagradi te izjavio kako mu je posebno drago što ona dolazi od Pule, jer se događa, kako je rekao "da te uvijek više cijene drugdje, a najmanje u tvome gradu". Dodao je kako ga uz pulski festival vežu emotivna sjećanja iz mladosti. Festival je ocijenio kao najljepših sedam dana u Puli tijekom cijele godine. Inače, pobjednica ovogodišnje revije kratkog amaterskog filma "doFuraj svoj film" u konkurenciji 36 filmova je Vlasta Meštrović za film "Instant panic".

ZAGREB - Nogometaši Dinama su u uzvratnom susretu 2. pretkola Lige prvaka na svom terenu u Maksimiru svladali bugarski Ludogorec sa 3-2 (1-2). Kako je prva utakmica prije tjedan dana u Razgradu završila rezultatom 1-1, Dinamo je prošao dalje ukupnim rezultatom 4-3. Dinamo je u posljednjim trenutcima utakmice, u osmoj minuti sudačke nadoknade, uspio postići pogodak vrijedan prolaska dalje. Alispahić je uputio posljednji centaršut pred gol Ludogoreca, a Vida je bio najviši u skoku i postigao gol za ostanak Dinama u Europi. Strijelci: 0-1 Gargorov (12), 1-1 Rukavina (33), 1-2 Marcelinho (36), 2-2 Rukavina (60) m, 3-2 Vida (90+8). Pred 20.000 gledatelja sudio je Zwayer iz Njemačke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙