FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 7. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

SPLIT

Ugovor o sufinanciranju radova na izgradnji 240 metara dugog lukobrana u Makarskoj, što će stajati 30 milijuna kuna, a trebao bi biti završen do turističke sezone 2013., potpisan je danas u sjedištu Splitsko-dalmatinske županije. Ugovor su potpisali zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić i ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević. "Igradnjom prve faze ovog lukobrana u Makarskoj, koja će biti završena do svibnja iduće godine, dobit će se 110 novih nautičkih vezova u makarskoj luci čime će dosadašnji problematični dio obale biti rasterećen", kazao je Maroević. Naglasio je kako će prvu fazu izgradnje ovog lukobrana, koja će stajati oko 20 milijuna kuna, financirati Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije s 15 miljuna kuna te Ministartvo pomorstva, prometa i infrastrukture sa 2,8 miljuna kuna, a također s 2,8 miljuna kuna financirat će ga i Splitsko-dalmatinska županija. Maroević je najavio kako bi i druga faza izgradnje lukobrana u Makarskoj, koja će stajati 10 milijuna kuna, trebala biti završena do početka turističke sezone 2013. godine, ali za nju još treba do jeseni ove godine regulirati projektnu dokumentaciju. Zamjenik ministra Antešić je istaknuo kako danas potpisani ugovor rezultat suradnje Vlade RH i lokalne samouprave te da će takvih ugovora biti i ubuduće.

VUKOVAR

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) "ne podržava odlazak Veljka Džakule kao službenog predstavnika Srba na proslavu godišnjice 'Oluje' održane u Kninu niti je Veljko Džakula prvi koji je u ime Srba bio nazočan protokolarnom obilježavanju 'Oluje'", navodi se u priopćenju sa sinoć održane sjednice Predsjedništva SDSS-a koje je Informativna služba SDSS-a objavila danas. U SDSS-u smatraju kako je odlaskom na obilježavanja "Oluje" i "lažno se predstavljajući službenim predstavnikom", Veljko Džakula samo želio skrenuti pažnju sveukupne javnosti na sebe u čemu je i uspio. "Smatramo da je time želio sakupiti političke poene, što je njegovo pravo...ali isto tako naglašavamo da su politički poeni sakupljeni na sudbinama stradalih ljudi i jedne i druge nacionalne kategorije istovremeno i licemjerni i ispod moralnog nivoa", navodi se. SDSS navodi kako vodstvo te stranke ni ove godine nije bilo u Kninu zato što je izostao službeni poziv organizatora, a izostanak svojih predstavnika pravdaju i stavom da kao "službeni predstavnici Srba u Hrvatskoj ne mogu slaviti dan, pa ma kako se on zvao, u kojem su u nasilan egzodus protjerani naši sunarodnici od kojih je znatan broj stradao, uključujući i one koji su ostali kod svojih kuća vjerujući u dobronamjernost riječi tadašnjeg hrvatskog političkog vrha".

ZAGREB

Hrvatski laburisti najavili su u današnjem priopćenju pokretanje akcije "Knjiga žalbe", kojom građanima žele pružiti priliku da zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću poruče što misle o trenutnoj kvaliteti života u gradu. Želimo upozoriti građane na činjenicu da gradonačelnik grada Zagreba umjesto da služi stvarnim interesima, neumorno troši novac poreznih obveznika za svoju predizbornu kampanji, ističu Laburisti. Bandić u sklopu svojih ljetnih aktivnosti gradi fontane uobičajeno pogodovanim natječajem, popločava Cvjetni trg, šeće Sljemenom s direktorom Svjetske skijaške organizacije obvezujući se da će Grad financijski pomoći utrku sljedeće godine s 5 milijuna kuna i vjerojatno napraviti umjetno jezero u parku prirode, dijeli hrvatske zastavice na Jelačićevom trgu - drugim riječima, vodi još jednu predizbornu kampanju, tvrdi se u priopćenju. Bez obzira na 15-postotno slabije punjenje proračuna, privremene obustave izvršenja proračuna od svibnja i neuspješnog rebalansa, gradonačelnik raspolaže gradskom blagajnom i troši novac ubran od poreza na dohodak i prireza, stoji u priopćenju u kojem se ujedno dodaje kako na jesen možemo očekivati i obnovu Maksimirskog stadiona s 35 milijuna kuna. Povjerenje građana prema vlasti je na najnižoj razini, ističu Laburisti koji pozivaju građane da "budu aktivni i uključe se u promjene koje su Zagrebu neophodne".

ZAGREB

Nadzorni odbor HRT-a jučer je, na zahtjev vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja Domagoja Novokmeta, odobrio rebalans proračuna Financijskog plana HRT-a za 2012. godinu, priopćila je danas predsjednica Nadzornog odbora Silvija Luks Kalogjera. Odobren je preraspored sredstava unutar ustrojbenih jedinica, primjerice s reprezentacije u program Hrvatskog radija, kao i preraspored sredstava za potrebe emitiranja trećeg televizijskog kanala i nove televizijske jesenske sheme. Vršitelji dužnosti ravnatelja i glavnih urednika dali su potrebna pojašnjenja kojima su pojasnili kako će, koristeći svoja stručna znanja u ovom prijelaznom razdoblju s istom, ali bolje raspoređenom količinom novca, proizvesti program primjereniji javnom servisu nego do sada, stoji u priopćenju. Nadzorni odbor HRT-a jednoglasno je odobrio i Novokmetov plan u rješavanju prijeboja uzajamnih dugovanja između HRT-a i Odašiljača i veza d.o.o.

ZAGREB

USKOK je podigao optužnicu protiv Karlovčanke koja je kao zaposlenica Porezne uprave na krivotvorenim nalozima za povrat poreza "zaradila" više od 73 tisuće kuna. Nakon provedene istrage USKOK ju je, pred Županijskim sudom u Zagrebu, optužio za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave te predložio da joj se oduzme protupravno stečena imovinska korist. Optužnicom ju se tereti da je od svibnja 2009. do kolovoza 2010. dok je kao službenica karlovačke Porezne uprave bila zadužena za rad na evidenciji poreznih obveznika u poljoprivredi te obračun i isplatu preplaćenih iznosa poreza i doprinosa, sačinila lažne naloga za povrat poreza u koje je upisala svoj broj tekućeg računa. Novac je na taj način uplaćen na njezin račun umjesto na račune devetero drugih građana, izvijestio je USKOK na svojim internetskim stranicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙