FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski liječnički sindikat (HLS) pozvao je Vladu i sindikate potpisnike temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za javne službenike i namještenike, koji nisu potpisali izmjene i dopune TKU-a, da kroz postupak mirenja, prije pokretanja arbitraže, razriješe nastali spor. Postupak mirenja nije ugovoren kao obvezujući, ali isto tako nije zabranjen, dapače, poželjan je, priopćio je HLS. Taj sindikat drži da je trenutak za razumno ponašanje. Produbljivanje nastalog spora odrazit će se negativno, prije svega na zaposlene u djelatnosti školstva, s mogućim posljedicama za sve zaposlenike u javnom sektoru i šire. "Pozivam Vladu, budući da su pregovori okončani, da objavi integralni tekst ponuđenih dokumenata kako bi svi, a prije svega članovi sindikata u djelatnosti osnovnog, srednjeg i visokog školstva te znanosti vidjeli što je ponuđeno i što su njihovi sindikati odbili potpisati", rekao je predsjedik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić.

MAKARSKA - Drugi srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri obilježava očekivana i najveća ovoljetna smjena turista s još uvijek brojnijim dolaskom od odlaska gostiju. Na Makarskom primorju, prema informacijama iz turističkih ureda i hotelskih kuća u špici sezone ljetovanje će nastaviti oko 45.000 domaćih i stranih gostiju. Hotelijeri posluju s vrlo dobro popunjenim smještajnim kapacitetima i ugošćuju 11,5 tisuća gostiju. Privatni kućevlasnici imaju sve bolju popunjenost turističkih postelja, ali kod njih kao i u autokampovima ima slobodnih mjesta pa prethodna rezervacija nije potrebna. Zbog smjene turista na državnoj cesti D8 promet je znatno pojačan, vozi se usporeno i u kolonama ali bez zastoja i ograničenja. Na prometnici Šestanovac – Dupci isprekidane su kolone vozila s autoceste prema moru, a promet je znatno pojačan i na putnom pravcu Vrgorac – Makarska. Gužve u prometu stvaraju se na raskrižju Dupci kod Brela kao i na ulazima u Makarsku iz pravca Splita, Dubrovnika i Vrgorca pa na tim čvorištima promet regulira prometna policija.

KARLOVAC - Uzrok požara u kojem je izgorio proizvodni pogon karlovačkog obrta RIPS je neispravnost grijača na kotlu za topljenje parafina, izvijestila je jutros policija. Vlasnik RIPS-a Zoran Salopek izjavio je da je šteta višemilijunska, ali da još nema službenu procjenu, te da je pogon bio osiguran. Zato petnaest svojih radnika neće otpustiti, iako još ne zna kako će i gdje obnoviti proizvodnju. Budući da su izgorjeli baš svi strojevi i oprema za proizvodnju svijeća i lampiona, upravo sada kada se trebalo ući u vrhunac proizvodnje radi zadovoljenja tradicionalno velike potražnje svijeća i lampiona za blagdan Svih svetih, možda ćemo za prvu ruku obnoviti proizvodnju kod nekog iz 'branše'", rekao je Salopek. Drago Karapandža, šef proizvodnje, dodaje da je sreća u nesreći da je prije potpunog proširenja vatre uspio spasiti svu najvažniju dokumentaciju nabave i prodaje robe s podacima o kupcima.

SPLIT - Teže tjelesne ozljede zadobila je njemačka državljanka u prvom satu subote u Splitu, kada je pala kroz prozor apartmana, rečeno je danas u splitskoj policiji. Ona je u 1,20 sati pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima pala s prozora apartmana u kojem je odsjela kao turistica, a nalazi se u središtu Splita. Prilikom pada Njemica (52) je zadobila prijelom petne kosti i kralješka, što je okarakterizirano kao teža tjelesna ozljeda. Policija je izjavila kako utvrđuje sve okolnosti toga događaja, baš kao i onoga koji se dogodio u petak oko 8 sati, kada je u Klinički bolnički centar (KBC) Split liječničku pomoć zatražio 30-godišnji švedski državljanin, koji je zadobio lakše tjelesne ozljede.

ZAGREB - U požaru kuće, koji je izbio u Cagincu kod Ivanićgrada, jutros je u 7,04 sati jedna osoba od opeklina zadobila tjelesne ozljede, priopćila je danas policija. Na mjesto događaja, kako se navodi, upućeni su vatrogasci i hitna medicinska pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙