FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 21. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12, 30 sati:

MAKARSKA - Treći srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri obilježava očekivana velika ovoljetna smjena turista, a prema današnjim informacijama iz turističkih ureda i hotelskih kuća, u špici srpanjskog dijela sezone ljetovanje će na Makarskom primorju nastaviti više od 45.000 domaćih i stranih gostiju. Hotelijeri koji ugošćuju oko 11,5 tisuća gostiju posluju uglavnom bez slobodnih kapaciteta, zaustavili su do potkraj kolovoza dio bookinga u vodećim hotelskim kućama, a goste upućuju na prethodnu rezervaciju smještaja. Treći veliki vikend srpnja, nakon dobre predsezone i uvoda u ljeto, za hotelijere je potvrda kvalitetne turističke sezone koja bi trebala polučiti u hotelima kvalitetan uspjeh kako u dolasku gostiju i broju njihovih noćenja tako i u ukupnom hotelskom prometu, kazao je danas novinarima potpredsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Joško Lelas, a to potvrđuju i direktori ostalih hotelskih kuća na Makarskom primorju. Privatni kućevlasnici imaju dobru popunjenost turističkih postelja, ali kod njih kao i u autokampovima ima slobodnih mjesta pa prethodna rezervacija smještaja nije potrebna.

RIJEKA - Javna rasprava o Prijedlogu Prostornog plana Primorsko-goranske županije (PP PGŽ) i o Strateškoj studiji procjene utjecaja tog plana na okoliš počela je danas, a završit će 18. rujna. Po podacima iz Strateške studije procjene utjecaja na okoliš, plan bi trebao usmjeriti društveni i gospodarski razvoj županije s ciljem racionalnog korištenja prirodnih resursa i zaštite prostora. Planiraju se zahvati u postojećim gospodarskim zonama Kukuljanovo, Urinj i Omišalj, izgradnja nove zone Miklavija te izgradnja novih golf igrališta Dobreč, Rojno, Rudine, Jelenje - Dubina, Malo Polje i Ustrina. Prostorni plan predviđa završetak i izgradnju više cesta, primjerice dionice autoceste od Permana do Grobničkog polja te državne ceste D403, koja bi trebala povezati riječku luku s istočnim dijelom rječke obilaznice. U planu su i dionice nizinske pruge Zagreb - Rijeka, razvoj riječke luke, luka za prekrcaj petrolkoksa. Uvrštena je rekonstrukcija zračne luke Rijeka na Krku, modernizacija rafinerije nafte Rijeka, kombinirana plinska elektrana, a planira se i pet lokacija za vjetrolektrane (Tuhobić, Zebar, Peškovo, Pliš, Vršci) i pet za sunčane elektrane (Gusta Draga, Barbičin, Planiš, Osor i Belinovica) te izgradnja magistralnog plinovoda Omišalj – Casal Borsetti (Italija).

ZAGREB - Seizmološka služba Hrvatske zabilježila je sinoć u 22 sata i 51 minutu umjereni potres s epicentrom 15 kilometara sjeveroistočno od Zadra, koji se osjetio na širem zadarskom području. Magnituda potresa bila je 3,1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV do V stupnjeva Mercalli -Cancani-Siebergove ljestvice.

IVANKOVO - U naletu putničkog vlaka jutros je oko 8,30 sati u Ivankovu nedaleko od Vinkovaca poginula ženska osoba, doznaje se u vukovarsko-srijemskoj Policijskoj upravi (PU). Identitet stradale žene za sada nije poznat.

NOVALJA - U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4,30 sati na državnoj cesti 106 u blizini trajektnog pristaništa Žigljen poginuo je pješak na kojeg je naletjelo osobno vozilo, izvijestila je ličko-senjska Policijska uprava.

ZAGREB -U kotlovnici Odjela psihogerijatrije u zagrebačkoj bolnici Vrapče jučer je pronađeno mrtvo tijelo 34-godišnje žene bez tragova nasilja, a pretpostavlja se da je riječ o pacijentici bolnice, čiji je nestanak prijavljen još 17. srpnja, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. Tijelo žene prevezeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se utvrdio uzrok smrti. Mrtvu ženu pronašao je jučer oko 8 sati djelatnik koji radi na održavanju kotlovnice. Po pisanju medija, žena je pronađena gola s rukavicama na rukama, a navodno su kraj nje pronađeni odjeća i torbica. Pretpostavlja se da je ušla kroz otvoreni prozor jer su vrata kotlovnice bila zaključana.

ZAGREB - Na Velebitu je sinoć smrtno stradala 45-godišnje nizozemska državljanka kojoj je tijekom planinarenja pozlilo, a iako se tim Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u 20 sati spustio iz lebdećeg helikoptera do unesrećene planinarke, liječnica HGSS-a mogla je samo utvrditi smrt, izvijestio je HGSS. Nizozemkinja se sa suprugom zaputila planinarskom stazom iz sela Jukići prema selu Rimenići. Stradaloj je pozlilo pa je, po riječima supruga, izgubila svijest. Nakon što je suprug preko centra 112 pozvao pomoć, spašavatelji su iz splitske i zadarske stanice HGSS-a helikopterom Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva (HRZ) pošli kako bi što prije došli do unesrećene i pružili joj pomoć, no turistkinja nije pokazivala znakove života, navodi HGSS. Tijelo stradale žene je u 20,30 sati helikopterom spušteno u podnožje planine.

ŠIBENIK - U prometnoj nesreći koja se jučer oko 18,30 sati dogodila u moru kod pirovačke plaže teške, po život opasne ozljede zadobio je 35-godišnji Slovenac, izvijestila je jutros šibenska policija. Do nesreće je došlo kada je 35-godišnji slovenski državljanin, upravljajući vodenim skuterom marke Kawasaki pod utjecajem alkohola, udario u lanac usidrenog glisera. Zadobio je teške po život opasne ozljede i zadržan je na liječenju u šibenskoj bolnici. U trenutku nesreće na vodenom skuteru su bili i njegovo dvoje djece koji nisu ozlijeđeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙