FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vidošević i Poposki o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Makedonije

ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Gospodarska suradnja između Hrvatske i Makedonije i promjene koje će donijeti ulazak Hrvatske u EU bile su teme današnjeg razgovora makedonskog ministra vanjskih poslova Nikole Poposkog s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Nadanom Vidoševićem i predstavnicima desetak hrvatskih tvrtki.

Vidošević je naglasio kako ulazak Hrvatske u EU donosi velike promjene na tržištu regije i da je nužno da zemlje međusobno nađu način kako bi se što manje osjetile moguće negativne posljedice koje će proisteći istupanjem Hrvatske iz članstva u Srednjoeuropskom ugovoru o slobodnoj trgovini (CEFTA).

Poposki je pozdravio ulazak Hrvatske u EU jer to otvara puno novih mogućnosti i za samu Hrvatsku i za zemlje u regiji koje trebaju biti što bolji partneri.

Sastanku u Hrvatskoj gospodarskoj komori prisustvovali su i predstavnici tvrtki - Adris grupa, TDR, Agrokor, AKD - Agencija za komercijalnu djelatnost, CS Croatia, Dalekovod, Končar-KET, Kraš i Vindija, navodi se u priopćenju HGK.

Po podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvatska je prošle godine u Makedoniju izvezla robe u vrijednosti od oko 96 milijuna eura, što je za 13,3 posto više nego u godini prije. Istodobno je hrvatski uvoz iz te zemlje lani iznosio 120,2 milijuna eura ili 12,3 posto više nego u 2010.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙