FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati: interesi radnika u privatnom i javnom sektoru nisu suprotstavljeni

ZAGREB, 5. srpnja 2012. (Hina) - Četiri sindikalne središnjice upozoravaju u današnjem priopćenju kako interesi zaposlenih u javnom i privatnom sektoru nisu suprotstavljeni te da pokušaji huškanja jednih na druge neće proći.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati, Udruga radničkih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata smatraju kako Vlada i korporativni mediji mjesecima orkestrirano pritišću sindikate javnog sektora.

Prije nego što se sindikatima izravno obratila s inicijativom za izmjenom Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe, Vlada je gotovo pola godine provela prozivajući sindikate zbog kolektivnih ugovora, kao da je rad bez plaće prirodno stanje i kao da će privatni poslodavci platiti svoje radnike ako zaposleni u javnom sektoru ne dobiju svoje plaće, smatraju sindikalci.

Dodaju da mediji naručeno ili samoinicijativno sve to uredno prenose i sugeriraju suprotstavljeni interes radnika privatnog i javnog sektora huškajući jedne protiv drugih.

Sindikati poručuju da takav pristup ne prolazi. Ističu da u javnom sektoru rade liječnici, medicinske sestre, učitelji, odgojiteljice u vrtićima, policajci, glumci, vatrogasci i drugi, koji brinu o obiteljima, sigurnosti, zdravlju i znanju, a koji su potplaćeni.

I da vam bude jasno: radnici koji žive od svoga rada, bilo u javnom ili privatnom sektoru, na istoj su strani - poslodavci, bilo privatni ili Vlada RH, na drugoj, kaže se u priopćenju sindikalnih središnjica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙