FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Valvite odustali od prosvjeda pred HPB-om u Zagrebu

VALPOVO,14. lipnja, 2012.(Hina) - Osamdeset radnika Mesne industrije Valvita u stečaju iz Harkanovaca odustali su od danas najavljenog prosvjeda pred Hrvatskom poštanskom bankom (HPB) u Zagrebu, jer je jučer postignut dogovor radnika, HPB i Uprave PPK Valpovo o nastavku rada proizvodnog pogona i očuvanju radnih mjesta.

O tome su danas izvijestili glavni sindikalni povjerenik sindikalne podružnice PPK Valpovo Zdravko Turčinović i regionalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) Šimo Orešković.

U svom priopćenju naveli su da su pregovori u sjedištu Hrvatske poštanske banke u Zagrebu završili jučer kasno poslije podne na zadovoljstvo predstavnika radnika Valvite, jer je izraženo čvrsto stajalište HPB-a i Uprave PPK Valpovo da se proizvodnja i zaposlenost radnika u Valviti moraju nastaviti, te da u svim opcijama dogovora radnici ostaju raditi.

Sindikat PPDIV i predstavnici radnika Valvite inzistirali su na kompromisnom dogovoru HPB i Uprave PPK Valpovo, temeljem kojega će se sklopiti ugovor o zakupu cijelog proizvodnog pogona Valvite između HPB i PPK Valpovo na rok od dvije godine.

U priopćenju se navodi i da će ugovor važiti od 1. srpnja ove godine te da će u njemu biti utvrđena cijena zakupa, ulaganja koja je potrebno provesti radi osiguranja uvjeta za nesmetan rad Valvite koja idu na teret vlasnika, da će se regulirati otkazni rok od tri mjeseca u slučaju da HPB u međuvremenu pronađe prihvatljivog kupca Valvite, ukoliko to ne bi bio PPK Valpovo. Ugovor treba biti sklopljen najkasnije do 30. lipnja.

Prosvjedi su bili najavljeni zbog najave da će HPB uskoro postati vlasnik cjelokupne imovine Valvite, a da na upite sindikata o nastavku proizvodnje i očuvanju radnih mjesta nije bilo odgovora iz HPB.

(Hina) xvs ysbo

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙