FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlamentarni izbori u Senegalu

DAKAR, 1. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Stanovnici Senegala glasuju u nedjelju na parlamentarnim izborima koji se održavaju tri mjeseca nakon predsjedničkih, na kojima je Macky Sall pobijedio dotadašnjeg predsjednika Abdoulayea Wadea.

Oko pet milijuna Senegalaca s pravom glasa u nedjelju bira 150 zastupnika u parlamentu, ali se mnogi promatrači boje da će zbog prevelikog broja stranaka i koalicija u utrci odaziv biti slabiji nego u drugom krugu predsjedničkih izbora (55 posto).

Očekuje se da će stranke saveznice novog senegalskog predsjednika Mackyja Salla dobiti većinu u parlamentu na ovim izborima, što će mu omogućiti da nastavi potrebne ekonomske reforme.

Sall je pobijedio bivšeg predsjednika Abdoulayea Wadea na izborima prije tri mjeseca koji se smatraju uspjehom za afričku demokraciju.

Pobjeda Sallove stranke Savez za republiku (APR) i koalicije Benno Bokk Yakaar koja ga podupire pridonijela bi njegovim naporima da poveća zapošljavanje i smanji životne troškove siromašnih, posebice kroz subvencije za hranu.

Za mjesta u novom sazivu parlamenta natječu se 24 liste stranaka i koalicija i više od 7.000 kandidata.

U sadašnjem parlamentu prevlast imaju pristaše bivšeg predsjednika Wadea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙