FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva HDZ-a u BiH zajedno na općinskim izborima

MOSTAR, 13. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ 1990 Božo Ljubić dogovorili su se o zajedničkom nastupu ovih dviju stranaka na predstojećim općinskim izborima u sredinama gdje su Hrvati u BiH u manjini, priopćeno je u srijedu iz odjela za odnose s javnošću dviju stranaka.

Tijekom susreta istaknuta je potreba zajedničkoga nastupa na izborima u općinama Republike Srpske, Sarajevu, Tuzli i drugim općinama u kojima su Hrvati manjina ili relativna većina.

"Zaključeno je da HDZ BiH i HDZ 1990 u skladu sa svojim dosadašnjim partnerstvom i ciljevima Hrvatskog narodnog sabora BiH i na ovim izborima nastave suradnju kako bi motivirali što veći broj birača za izlazak na izbore i postizanje što boljih rezultat", navodi se u zajedničkom priopćenju HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Dogovoreno je da će niže stranačke organizacije konkretizirati razgovore o koaliranju za predstojeće lokalne izbore koji su predviđeni za 7. listopada u BiH. Čelnici dva HDZ-a u BiH dogovorili su i nastavak suradnje dviju stranaka nakon općinskih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙