FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peter Madoff priznao da je kriv za financijske prijevare

NEW YORK, 29. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Peter Madoff, mlađi brat Bernarda Madoffa s kojim je surađivao trideset godina, u petak je u New Yorku priznao da je kriv za sudjelovanje u financijskoj prijevari.

"Od svoje obitelji i svih onih kojima sam nanio štetu i zlo tražim oprost", rekao je pred punom sudnicom suda na Manhattanu 66-godišnji Peter Madoff, nakon što je priznao da je falsificirao dokumente i sudjelovao u financijskoj prijevari, pomažući na taj način svojem bratu koji u zatvoru još od 2009. odslužuje kaznu u trajanju od 150 godina.

Dosad nijedan član obitelji Bernarda Madoffa nije priznao krivicu zbog skandala oko najveće piramidalne prijevare u povijesti, u kojoj je, prema nekim procjenama, on zaradio 65 milijardi dolara.

Petera Madoffa su jutros u uredu njegova odvjetnika uhitili agenti FBI-ja. "Izgubio sam vlastitu reputaciju, a obitelj mi je razorena zbog mojeg brata, no prihvaćam odgovornost za ono što sam ja počinio", rekao je.

Pomoćnica direktora FBI-ja Janice K. Fedarcyk izjavila je kako je Peter Madoff odigrao ključnu ulogu u najvećoj financijskoj prijevari u povijesti Sjedinjenih Država.

Peterov brat Bernard je 2009. proglašen krivim po svih 11 točaka optužnice i osuđen je na 150 godina zatvora kao glavni odgovorni za najveću piramidalnu prijevaru u povijesti. Klijente je varao više od 13 godina. Bernard Madoff je 2009. priznao krivnju za nekoliko različitih načina prijevare, za pranje novca, davanje lažnih izjava, lažno svjedočenje, falsificiranje dokumentacije i krađu iz fonda osiguranja svojih zaposlenika te je na kraju bio prisiljen priznati da je njegovo uzorno poslovanje zapravo bilo velika laž.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙