FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Osmiću smanjena kazna za zločine nad pripadnicima HVO-a

SARAJEVO, 27. lipnja 2012.(Hina) - Sud Bosne i Hercegovine u srijedu je pravomoćno osudio na tri godine zatvora bivšeg pripadnika Armije BiH Aliju Osmića zbog ratnih zločina počinjenih nad zarobljenim Hrvatima na području Bugojna.

Prizivno vijeće bosanskohercegovačkog državnog suda tako je drastično smanjilo kaznu Osmiću koji je u prvostupanjskom postupku bio osuđen na jedanaest godina zatvora.

Pravomoćnom presudom potvrđeno je kako je Osmić kriv za zlostavljanje zarobljenih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) tijekom 1993. i 1994. godine koji su bili zatočeni na tri različite lokacije u Bugojnu.

Proglašen je krivim jer je kao pripadnik vojne policije Armije BiH osobno sudjelovao u fizičkom i psihičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika.

Pred sudom BiH ranije su zbog ratnih zločina nad zatočenim hrvatskim civilima u Bugojnu izrečene zatvorske kazne od trinaest, odnosno šest godina zatvora Senadu Dautoviću, ratnom načelniku bugojanske policije te Nisvetu Gasalu koji je bio na dužnosti zapovjednika zarobljeničkog logora na lokalnom nogometnom stadionu, u kojemu je bilo zatočeno više od tri stotine Hrvata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙