FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed Prijatelja životinja za otvaranje skloništa

ZAGREB, 26. lipnja 2012. (Hina) - Aktivisti udruge "Prijatelji životinja" prosvjeduju danas s velik transparentom na kojem piše "Otvorimo skloništa!" ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede i Uprave veterinarstva tražeći hitno otvaranje gradskog Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu i skloništa udruge Noina arka, koje je inspekcija zatvorila zbog, kako kažu, "tobožnje opasnosti od bjesnoće".

Aktivisti su počeli prosvjedovati u sedam sati i ostat će do 17 sati, odnosno otići će čim se udovolji njihovom zahtjevu.

Prijatelji životinja traže da ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ispuni obećanje o otvaranju oba skloništa, koje je, kako kažu, dao još prošli utorak te da Ministarstvo "preuzme odgovornost za besmisleno ubijanje 46 zdravih životinja od strane veterinarske inspekcije, za maltretiranje građana i nezakonito postupanje, kao i za štetu nastalu bezrazložnim zatvaranjem skloništa za napuštene životinje".

"Zatvaranjem skloništa već je učinjena ogromna šteta, a ona je svakim danom sve veća i veća. Počeli su ljetni godišnji odmori tijekom kojih se povećava broj napuštanih životinja. Ne postoji niti jedan razlog da su skloništa zatvorena i moraju se hitno otvoriti", poručuju iz udruge Prijatelji životinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙