FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Službenici Uprave Veterinarstva traže zaštitu zbog prijetnji

ZAGREB, 20. lipnja 2012. (Hina) - Državni službenici Uprave veterinarstva Ministarstva poljoprivrede zatražili su danas od svog sindikata da ih zaštiti od prijetnji udruga koje sebe nazivaju "prijateljima životinja", a koje su jučer

zatražili kažnjavanje odgovornih zbog ubijanja 40-ak zdravih pasa u skloništima i kod udomitelja.

Službenici Uprave veterinarstva pozvali su predstavkom Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika da poduzme korake kako bi se ugroza života, odnosno fizičkog ali i moralnog integriteta državnih službenika u obavljanju službe od strane pojedinaca i udruga svela na najmanju moguću mjeru, a javnost upoznala s mogućim pogubnim posljedicama širenja bjesnoće i neprovođenja mjera za njezino suzbijanje.

Dravžavni službenici tvrde da su u obavljanju dužnosti izloženi prijetnjama.

Udruga Prijatelji životinja prosvjedovala je jučer pred Ministarstvom poljoprivrede zbog, kako tvrde, ubijanja zdravih životinja u skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu, skloništu udruge Noina arka i kod udomitelj, zahtjevajući kažnjavanje odgovornih.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je jučer da je glavni cilj eutanazije bio sprječavanje mogućnosti širenja zaraze bolesti na udomitelje, odnosno njihove obitelji ali i napomenuo da će odgovorni snositi posljedice ako se utvrdi da je bilo ikakvih propusta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙