FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uređenje varaždinskoga Kapucinskog trga

VARAŽDIN, 20. lipnja 2012. (Hina) - Sljedećega četvrtka, 28. lipnja, počet će uređenje varaždinskog Kapucinskog trga, odnosno površine iznad nove javne podzemne garaže koja bi uskoro trebala biti dovršena i stavljena u funkciju, najavio je danas varaždinski gradonačelnik Goran Habuš prilikom potpisivanja Ugovora o uređenju Kapucinskog trga, između varaždinske građevinske tvrtke Zagorje-Tehnobeton i Grada Varaždina.

"Tek sada kada se radovi na izgradnji nove garaže s 450 parkirnih mjesta privode kraju, stvoreni su preduvjeti da se krene u uređenje trga iznad nje. Počet će sljedećeg tjedna, a završiti bi trebali u roku od sto kalendarskih dana, što znači da trg, nažalost, neće biti dovršen do Špancirfesta, koji počinje krajem kolovoza", rekao je gradonačelnik Habuš.

Posao je na javnom natječaju dobila tvtka Zagorje-Tehnobeton, čiji je direkor Miroslav Bunić istaknuo da vjeruje da će s partnerima, tvrtkom Vodogradnja, uspjeti dovršiti posao i prije istjeka zadanog roka, ali nikako prije Špancirfesta. "Ovaj je posao za nas jako bitan jer dolazi u vrijeme krize, a osim toga, izvodimo ga u našem gradu i moramo mu posvetiti posebnu pozornost", rekao je Bunić.

Na Kapucinskom će trgu biti izgrađena potrebna infrastruktura (vodovod, odvodnja i javna rasvjeta) dok će površina biti opločena, dijelom velikoformatnim betonskim pločama, a dijelom granitnom kockom. Predviđena je i zelena površina, s visokim i niskim raslinjem.

Radove vrijedne oko 7,5 milijuna kuna s PDV-om financirat će u potpunosti Grad Varaždin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙