FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T7 VIS: nije riješen problem zbrinjavanja otpada

VARAŽDIN, 13. lipnja 2012. (Hina) - Nakon što je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš danas priopćio da je, nakon višegodišnjeg traženja, Grad Varaždin u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode pronašao rješenje za zbrinjavanje varaždinskog komunalnog otpada, oglasila se i tvrtka T7 VIS navodeći da grad nije riješio problem s otpadom, kojeg odbija predati u njihovu tvornicu za mehaničko biološku obradu.

„Odgoda zabrane daljnjeg odlaganja komunalnog otpada na ilegalnoj deponiji u Brezju na rok od 30 dana je potpuno nezakonit potez inspekcije zaštite okoliša, isforsiran mimo zakona od strane Ministarstva gospodarstva, stoga ljudi koji su sudjelovali u donošenju takve odluke štetne po T7 VIS i građane Varaždina, moraju snositi odgovornost!“, stoji, među ostalim, u priopćenju T7 VIS-a.

Iz te tvrtke Davora Patafte poručuju da je odgoda rješenja o zaustavljanju rada balirke presedan i da je „ovakav krajnje dvojben potez inspekcije skandalozan i u potpunosti suprotan zakonu“. Dodaju da je „očigledno da se ovdje radi o neposrednom pritisku Ministarstva gospodarstva koje se na čelu s Radimirom Čačićem naprasno umiješalo u cijeli slučaj i preuzelo ulogu Ministarstva zaštite okoliša i prirode(...)“.

Ističu da je odlagalište u Brezju ilegalno, da nema dozvolu za rad, da se nalazi na vodozaštitnom području i na arheološkom lokalitetu te da Grad Varaždin zanemaruje činjenicu da će zbog kršenja postojećih ugovora s T7 VIS-om, morati plaćati ogromne financijske penale koji bi Varaždin mogli dovesti do bankrota.

„T7 VIS će koristiti sva pravna sredstva kako bi zaštitio svoja prava, prethodno zagarantirana potpisanim ugovorima, u ovome slučaju“, poručuju iz T7 VIS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙