FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 19. lipnja

ZAGREB, 18. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 19. lipnja:

ZAGREB - Sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora. Na dnevnom redu je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, prvo čitanje, te prijedlog Kluba zastupnika Hrvatskih laburista – Stranke rada za izmjene i dopune toga zakona (13,30 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Klub zastupnika Hrvatskih laburista-Stranke rada održat će konferenciju za novinare na temu "Prijedlog Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje" (12 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

VARAŽDIN - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak posjetit će Varaždin, gdje će se susresti s predstavnicima Grada i Varaždinske županije, obići POS-ove lokacije te Termoplin. Nakon prijema u sjedištu Županije, ministar Vrdoljak, gradonačelnik Goran Habuš i župan Predrag Štromar dat će izjave za novinare (13,45 sati).

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg zamjenika ministra unutarnjih poslova Slavka Degoricije i pripadnika pričuvne postrojbe MUP-a Ivana Rukavine, Vlade Delača i Borisa Tucmana nastavlja se suđenje Tomislavu Merčepu, optuženom da je kao zapovjednik te MUP-ove pričuvne postrojbe odgovoran za ubojstva i zlostavljanja srpskih civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja 1991. (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština na sjednici će raspravljati o izvršenju lanjskog gradskog proračuna koji je 2011. završio s minusom od 145 milijuna kuna i o izvješću o stanju gradske imovine u 2011., a među 30-ak točaka dnevnog reda je i prijedlog Kluba HSLS-HSS-a da se izvješća o poslovanju trgovačkih društava u 100-postotnom vlasništvu Grada Zagreba podnose u lipnju za prva tri i u listopadu za prvih šest mjeseci tekuće godine. Po najavama konferencija za novinare o preuređenju Cvjetnog trga nakon aktualnog sata, očekuje se da će biti riječi i o toj temi (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održat će se svečana dodjela Nagrada Vladimir Nazor, najviših državnih nagrada u kulturi, koje će dobitnicima uručiti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Nagrade se dodjeljuju za životno djelo i za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj godini na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma (17 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Svečanost dodjele ugovora učenicima završnih razreda srednjih škola, stipendistima Nacionalne Zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu za školsku godinu 2011./2012. i predstavljanje programa učeničkih stipendija održat će se u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Najavljeno je da će ugovore stipendistima uručiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović (13,30 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Ovogodišnji program Kazališta Ulysses na konferenciji za novinare predstavit će Rade Šerbedžija, osnivač Kazališta, a premijere - "Odisej" Gorana Stefanovskog i "Pokojnik" Branislava Nušića - predstavit će redatelji Aleksandar Popovski i Lenka Udovički i članovi autorskog i glumačkog tima (12 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Ovogodišnji program Eurokaza predstavit će na konferenciji za novinare njegova umjetnička direktorica Gordana Vnuk te savjetnik u Muzeju suvremene umjetnosti Tihomir Milovac (11 sati, prostorije Eurokaza, Dežmanov prolaz 3).

ZAGREB - Muzej za umjetnost i obrt održat će konferenciju za novinare u povodu predstavljanja projekta digitalizacije hrvatske kulturne baštine secesije koja će tako biti dostupna na Europskoj digitalnoj knjižnici Europeani (12 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10). Vodeći partner za Hrvatsku u međunarodnom projektu PARTAGE PLUS - Digitising and Enabling Art Nouveau for Europeana u kojem sudjeluje 25 partnera iz 18 europskih zemalja je Muzej za umjetnost i obrt. Cilj je digitalizacija više od 76.000 predmeta te izrada 2000 3D modela stručno odabranih predmeta iz razdoblja secesije. Projekt je pokrenut 1. ožujka i predviđa se da će svi rezultati biti dostupni nakon dvije godine

RIJEKA - Na Gatu Karoline Riječke bit će otvorene "Riječke ljetne noći" spektaklom "Do Do Land" španjolsko-argentinske skupine Puja! Riječ je o baletu u zraku, utemeljenom na "Alisi u zemlji čudesa" (21,30 sati). Festival traje do 24. srpnja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙