FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Zoološkog vrta grada Zagreba

ZAGREB, 16. lipnja 2012. (Hina) - U povodu 87. rođendana zagrebačkog Zoološkog vrta danas se otvara velika izložba hrvatskih zmija pod nazivom "Prihvati izazov! Upoznaj zmije Hrvatske", priopćeno je iz Zoološkog vrta.

Izložba se otvara u 11 sati, a tom će prigodom djeca skinuti svlak s tridesetmetarske zmije koju su predavači i polaznici Centra za likovni odgoj grada Zagreba naslikali ispred Insektarija, paviljona u kojem je smještena izložba.

Edukator ZOO-a Krešimir Kovačec ističe da je izložba hrvatskih zmija pripremana dvije godine kako bi se posjetitelji Vrta upoznali s važnošću tih životinja u hrvatskoj fauni i prirodi općenito.

Zmije kod mnogih izazivaju strah, navodi Kovačec, a najviše zbog predrasuda. Iako su vješti grabežljivci, ne napadaju ljude, a rijetki ugrizi događaju se isključivo iz samoobrane.

U sklopu izložbe edukatori zagrebačkog ZOO-a posjetitelje će upoznati s osobitostima, navikama i drugim zanimljivostima iz života zmija i ostalih gmazova Hrvatske. Najmlađi će naučeno potvrđivati kroz igru Zoo detektiv, a najhrabriji će moći i dodirnuti zmiju.

Zmije Zagrepčane fasciniraju od osnivanja Vrta 1925. godine što potvrđuje i prva knjiga o povijesti zagrebačkog Zoološkog vrta "Divlja djeca Maksimira" u kojoj su zmije protagonisti nekih od najdojmljivijih fotografija, navodi se u priopćenju Zoološkog vrta.

Ove će se godine Dan Zoološkog vrta grada Zagreba obilježavati u subotu i nedjelju, 16. i 17. lipnja, od 11 do 18 sati, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙