FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku održana akcija "Kupujmo Hrvatsko" i "Vrijedne ruke"

OSIJEK, 12. lipnja 2012. (Hina) - Na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića danas se održava akcija "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke", na kojoj svoje proizvode nudi 150 proizvođača prehrambenih, odjevnih i etno predmeta kao i rukotvorina.

Hrvatska gospodarska komora organizira prodajnu akciju "Kupujmo hrvatsko" 15. godinu za redom, a od prije tri godine pridružila se i akcija "Vrijedne ruke" koju zajednički organiziraju Ministarstvo poduzetništva i obrta, HGK i Hrvatska obrtnička komora, kazao je Zoran Kovačević, predsjednik Županijske komore Osijek.

Dodao je kako upravo Slavonija i Baranja imaju što ponuditi kada su u pitanju hrvatski proizvodi, posebice hranu, ali i brojne druge proizvode.

Akcija "Kupujmo hrvatsko" održava se od svibnja do rujna u 21 gradu diljem Hrvatske s ciljem da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi. Kovačević je posebno važnim ocijenio što hrvatski proizvodi i na izbirljivom svjetskom tržištu važe kao sigurni i kvalitetni proizvodi, što je velika šansa i za hrvatski turizam ali i izvoz.

Prodajne štandove obišli su i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić koji su naglasili važnost njegovanja i razvijanja hrvatskog branda proizvoda.

Kada je hrana u pitanju, kazao je Šišljagić, s ponosom možemo reći da se u Osječko-baranjskoj županiji proizvode u svijetu poznati proizvodi poput kulena, kobasica, šunke, domaće rakije, ekoloških sokova i ostalih eko proizvoda. Proizvodnja hrane je strateško opredjeljenje Osječko-baranjske županije, pri čemu je od posebnog značaja razvoj poljoprivrede, rekao je.

Bubalo je istaknuo kako sve više inozemnih gostiju dolazi u grad na Dravi zbog prirodnih ljepota grada i županije, ali i kvalitetne gastro ponude.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙