FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Vlada je na telefonskoj sjednici donijela odluku o izdavanju državnog jamstva u koristi kanadskog naručitelja, tvrtke Transport Desgagnes Inc., za novogradnju 555 građenu u Brodogradilištu Kraljevica, a iznos tog jamstva neće ni u kom slučaju prelaziti dva milijuna eura. "Vlada Republike Hrvatske održala je telefonsku sjednicu, u ponedjeljak, 11. lipnja 2012. godine, na kojoj je donesena Odluka o izdavanju državnog jamstva u korist naručitelja Transport Desgagnes Inc., Quebec, Kanada, za Nov. 555 građenu u Brodogradilištu Kraljevica d.d., Kraljevica".

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo udruge „Bijeli krug Hrvatske“ iz Splita koja pruža pomoć žrtvama nasilja u suradnji s nadležnim državnim tijelima. Budući da su dosadašnja iskustva pokazala da se nadležne institucije više bave počiniteljima nasilja, udruga nastoji preusmjeriti pozornost institucija na žrtve nasilja izmjenom nekih zakonskih rješenja npr. izmještanjem nasilnika, a ne žrtvi iz obiteljske sredine, stoji u priopćenju ureda predsjednika RH.

SISAK- U povodu 11. lipnja, obljetnice rođenja Antuna i Stjepana Radića, obilježavaju se Lipanjski dani Sisačko-moslavačke županije, a svečanoj sjednici Županijske skupštine jučer su, uz ostale uzvanike, bili nazočni predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović te prvi potpredsjednik i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

SISAK - Premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić posjetili su i sisačku Segesticu, tvrtku koja obnavlja proizvodnju i vraća se na tržište nakon što je prije dvije godine završila u stečaju. Podsjetivši da su u Sisku bili prije pola godine, kada je trebalo pomoći Željezari, Milanović je izjavio novinarima da primjeri Segestice i Željezare pokazuju što u slučajevima kada takva poduzeća zapadnu u teškoće može učiniti država, a što privatni sektor. "Kada smo na Staru godinu obećali pomoć Željezari, pri tom nismo mislili da ćemo dovesti 'za ruku' novog vlasnika, već smo radili na ukidanju antidampinške carine EU za proizvode Željezare", rekao je Milanović.

ČAKOVEC - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je u Železnoj Gori, u Međimurju, ocijenio kako je slučaju Holy pitanje nepotizma i stranačkoga kadroviranja. Naglasio je kako se sada ulazi u fazu spletkarenja, gdje se traži tko je komu čitao mailove i zašto. Time se na neki način bježi se od merituma problema, odnosno pitanja kadroviranja po stranačkoj podobnosti, rekao je je ustvrdivši kako je to baš glavno obilježje funkcioniranja ove Vlade.

ZAGREB - Osobna glasnogovornica Radimira Čačića, Ankica Mamić ustvrdila je da nikad nije bila u posjedu e-maila koji govori o bivšoj ministrici zaštite okoliša i prirode Mirele Holy tako da ga nije ni mogla dati medijima, s čime ju je povezala Holy u izjavi medijima. Nikad u životu nisam dobila e-mail od predsjednika Uprave HŽ Holdinga ni od Holy, rekla je Mamić Hini, upitana za komentar da je ona povezana s objavom spornog e-maila u medijima.

SISAK - Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na novinarsku molbu da komentira kaznenu prijavu koju je bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy podnijela zbog objave njezinog e-maila te dovođenja s tim u vezu i osobne Čačićeve glasnogovornice Ankice Mamić, rekao da "s bilo čim što se događalo s gospođom Holy nema ništa. Ne znam o čemu govorite, ni u najgrubljim crtama. S bilo čim što se događalo s gospođom Holy nemam ništa, niti bi ikada mogao imati. Upravo je groteskno da odgovaram na takvo nešto", rekao je Čačić u Sisku gdje je s premijerom Milanovićem posjetio tvrtku Segestica 1919 d.o.o.

ZAGREB - Uprava HŽ Holdinga podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe kako bi se što prije utvrdilo tko je i kako dostavio novinaru HTV-a osobnu elektroničku korespondenciju između bivše ministrice Mirele Holy i predsjednika Uprave HŽ Holdinga Renea Valčića. HŽ je priopćio da je prijavio nepoznatu osobu zbog povrede tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih programa i sustava te od nadležnih tijela zatražio istragu. Uz kaznenu prijavu odvjetništvu je predana i dostupna dokumentacija koja bi im mogla koristiti u istrazi, navodi HŽ.

ZAGREB - Hrvatska radiotelevizija (HRT) potvrdila je da su Hrvatske željeznice (HŽ) izvor e-maila, zbog kojeg je bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy podnijela ostavku, ustvrdivši da taj e-mail nema nikakve veze s političkim strankama ni PR agencijama. HRT je priopćio da je novinar HTV-a Siniša Kovačić u posjedu tog maila iz kojeg se vrlo jasno vidi tko je izvor objavljene informacije i na koji je način došao do nje. Budući da Kovačić štiti izvor informacija nema namjeru o njemu govoriti u javnosti, napisao je HRT u odgovoru medijima.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg potpisao je u Trebarjevu Desnom peticiju za nastavak gradnje Autoceste A11 Zagreb-Sisak te time podupro sisački HSS, koji je pokrenuo potpisivanje peticije za izgradnju ovoga infrastrukturnog prometnog pravca. Predsjednica HSS-a Sisačko-moslavačke županije Marijana Petir istaknula je da je odaziv Siščana odličan te podsjetila da u šest mjeseci nove SDP-ove Vlade nisu postavljene naplatne kućice u Lekeniku na završenu dionicu autoceste i da se nije nastavilo s izgradnjom prema Sisku.

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode objavilo je na svojim mrežnim stranicama kako je u tijeku savjetovanje sa zainteresiranom javnošću oko Prijedloga Uredbe o praćenju emisija stakleničkih plinova i politike mjera za njihovo smanjenje u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo je pozvalo zainteresiranu i stručnu javnost da se do 21. lipnja uključi u izradbu Uredbe davanjem mišljenja, primjedaba i prijedloga

KARLOVAC - U rijeci Kupi u centru Karlovca jučer je oko 17 sati uočenu mrtvo tijelo neidentificirane starije ženske osobe pa se u večernjim satima obavljao očevid. Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić kazala je Hini da je ustanovljeno kako osoba uz sebe nije imala dokumente, te da tek treba utvrditi uzrok smrti.

KARLOVAC - U karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom, u nazočnosti zagrebačkog slikara Aleksandera Forenbachera otvorena je sinoć izložba njegovih slika i njegove početkom ove godine preminule supruge Mire Šparovec. Organizator izložbe je zagrebačko Društvo Karlovčana i prijatelja Karlovca, a autor je izložbu iskoristio da Karlovcu daruje sedam ulja na platnu s ove izložbe.

RIJEKA - Otvaranjem izložbe sekcije keramičara "Romolo Venucci", koja djeluje pri Zajednici Talijana Rijeke sinoć su u Rijeci otvoreni Dani fiumanske kulture. Manifestacijom Dani fiumanske kulture predstavlja se stvaralaštvo pripadnika talijanske nacionalne manjine koji žive u Rijeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙