FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 11. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela odluku o izdavanju državnog jamstva u koristi kanadskog naručitelja, tvrtke Transport Desgagnes Inc., za novogradnju 555 građenu u Brodogradilištu Kraljevica, a iznos tog jamstva neće ni u kom slučaju prelaziti dva milijuna eura, priopćeno je iz Odnosa s javnošću Vlade. "Vlada Republike Hrvatske održala je telefonsku sjednicu, u ponedjeljak, 11. lipnja 2012. godine, na kojoj je donesena Odluka o izdavanju državnog jamstva u korist naručitelja Transport Desgagnes Inc., Quebec, Kanada, za Nov. 555 građenu u Brodogradilištu Kraljevica d.d., Kraljevica", navodi se u priopćenju.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo udruge „Bijeli krug Hrvatske“ iz Splita koja pruža pomoć žrtvama nasilja u suradnji s nadležnim državnim tijelima. Budući da su dosadašnja iskustva pokazala da se nadležne institucije više bave počiniteljima nasilja, udruga nastoji preusmjeriti pozornost institucija na žrtve nasilja izmjenom nekih zakonskih rješenja npr. izmještanjem nasilnika, a ne žrtvi iz obiteljske sredine, stoji u priopćenju ureda predsjednika RH.

SISAK- U povodu 11. lipnja, obljetnice rođenja Antuna i Stjepana Radića, obilježavaju se Lipanjski dani Sisačko-moslavačke županije, a svečanoj sjednici Županijske skupštine, uz ostale uzvanike, bili su nazočni predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović te prvi potpredsjednik i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

SISAK - Premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić posjetili su danas sisačku Segesticu, tvrtku koja obnavlja proizvodnju i vraća se na tržište nakon što je prije dvije godine završila u stečaju. Podsjetivši da su u Sisku bili prije pola godine, kada je trebalo pomoći Željezari, Milanović je izjavio novinarima da primjeri Segestice i Željezare pokazuju što u slučajevima kada takva poduzeća zapadnu u teškoće može učiniti država, a što privatni sektor. "Kada smo na Staru godinu obećali pomoć Željezari, pri tom nismo mislili da ćemo dovesti 'za ruku' novog vlasnika, već smo radili na ukidanju antidampinške carine EU za proizvode Željezare", rekao je Milanović.

ČAKOVEC - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Železnoj Gori, u Međimurju, ocijenio kako je slučaju Holy pitanje nepotizma i stranačkoga kadroviranja. Naglasio je kako se sada ulazi u fazu spletkarenja, gdje se traži tko je komu čitao mailove i zašto. Time se na neki način bježi se od merituma problema, odnosno pitanja kadroviranja po stranačkoj podobnosti, rekao je je ustvrdivši kako je to baš glavno obilježje funkcioniranja ove Vlade.

ZAGREB - Osobna glasnogovornica Radimira Čačića, Ankica Mamić ustvrdila je danas da nikad nije bila u posjedu e-maila koji govori o bivšoj ministrici zaštite okoliša i prirode Mirele Holy tako da ga nije ni mogla dati medijima, s čime ju je povezala Holy u izjavi medijima. Nikad u životu nisam dobila e-mail od predsjednika Uprave HŽ Holdinga ni od Holy, rekla je Mamić Hini, upitana za komentar da je ona povezana s objavom spornog e-maila u medijima.

SISAK - Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na novinarsku molbu da komentira kaznenu prijavu koju je bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy podnijela zbog objave njezinog e-maila te dovođenja s tim u vezu i osobne Čačićeve glasnogovornice Ankice Mamić, rekao da " s bilo čim što se događalo s gospođom Holy nema ništa." "Ne znam o čemu govorite, ni u najgrubljim crtama. S bilo čim što se događalo s gospođom Holy nemam ništa, niti bi ikada mogao imati. Upravo je groteskno da odgovaram na takvo nešto, rekao je Čačić danas u Sisku gdje je s premijerom Milanovićem posjetio tvrtku Segestica 1919 d.o.o. Čačić je rekao da očekuje dobru suradnju s novim ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem

ZAGREB - Uprava HŽ Holdinga podnijela je danas kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe kako bi se što prije utvrdilo tko je i kako dostavio novinaru HTV-a osobnu elektroničku korespondenciju između bivše ministrice Mirele Holy i predsjednika Uprave HŽ Holdinga Renea Valčića. HŽ je priopćio da je prijavio nepoznatu osobu zbog povrede tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih programa i sustava te od nadležnih tijela zatražio istragu. Uz kaznenu prijavu odvjetništvu je predana i dostupna dokumentacija koja bi im mogla koristiti u istrazi, navodi HŽ.

ZAGREB - Hrvatska radiotelevizija (HRT) potvrdila je danas da su Hrvatske željeznice (HŽ) izvor e-maila, zbog kojeg je bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy podnijela ostavku, ustvrdivši da taj e-mail nema nikakve veze s političkim strankama ni PR agencijama. HRT je priopćio da je novinar HTV-a Siniša Kovačić u posjedu tog maila iz kojeg se vrlo jasno vidi tko je izvor objavljene informacije i na koji je način došao do nje. Budući da Kovačić štiti izvor informacija nema namjeru o njemu govoriti u javnosti, napisao je HRT u odgovoru medijima.

ZAGREB - Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) donijelo je danas odluku da saborskom zastupniku Damiru Bajsu pruži još jednu priliku, da do 21. lipnja poštuje odluku Glavnog odbora stranke i vrati mandat stranci, a u suprotnom će se primijeniti statutarne odredbe neke disciplinske odgovornosti, istaknuo je danas novinarima nakon sjednice Predsjedništva predsjednik stranke Branko Hrg.

ZAGREB - Krajem svibnja u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) registrirano je 306.056 nezaposlenih osoba, što je u usporedbi s travnjem ove godine smanjenje za 5,5 posto ili za 17.666 osoba, a na godišnjoj je razini, u odnosu na svibanj prošle godine, broj nezaposlenih veći za 2,5 posto ili za 7.337 osoba, objavio je danas HZZ. Podaci HZZ-a pokazuju da je u svibnju odljev iz registrirane nezaposlenosti bio veći od priljeva, kao i da je na kretanja u prošlom mjesecu utjecalo i sezonsko zapošljavanje.

RIJEKA - Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić danas je odgovarajući na novinarsko pitanje o najavljenom gašenju dijela radnih mjesta u Ini na riječkom području rekao da je Hrvatska još uvijek centralizirana i da zbog toga ta regija još trpi velike posljedice i stagnira u razvoju. Dodao je da mnoge državne tvrtke koje imaju sjedišta u Zagrebu obavljaju djelatnost na području te županije, primjerice Hrvatske šume, Hrvatske željeznice, HEP, Ina i druge te da su to tvrtke velikog gospodarskog značaja i nositelji razvoja.

ZAGREB - Prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu Ksenija Turković istaknula je da je edukacija na sveučilištu bitan element borbe protiv korupcije i diskriminacije te njihove prevencije što je, rekla je, i cilj danas otvorenoga simpozija o implementaciji sveučilišnoga pravnog okvira za prevenciju i suzbijanje pojava korupcije i diskriminacije.

VUKOVAR - Vukovarsku osnovnu školu Nikole Andrića, koja je teško stradala u Domovinskom ratu, obišli su danas predstavnici Vukovarsko-srijemske županije te je utvrđeno kako će se učiniti sve što je potrebno da se do jeseni saniraju najveći problemi, rekao je ravnatelj škole Željko Kovačević. "Danas su školu obišli predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, koja je i naš osnivač te smo utvrdili što je sve nužno učiniti kako bi do jeseni sanirali najveće probleme, jer novca za cjelovitu obnovu trenutačno nema", kazao je Kovačević dodajući kako bi u obnovu škole trebalo uložiti nešto više od 15 milijuna kuna.

ZAGREB - Bivši predsjednik uprave Podravke Miroslav Vitković posvjedočio je danas na Zagrebačkom Županijskom sudu da je Podravka imala štetne ugovore s OTP bankom iz kojih su proizlazile brojne obveze. Nova uprava Podravke je, po Vitkovićevim riječima, dobila zadatak da uskladi stanja s bankama i zatraže povrat depozita zbog dospijeća brojnih obaveza.

OSIJEK - Na Županijskom sudu u Osijeku danas je nastavljeno suđenje Vladimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku, optuženima za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na sisačkom području tijekom 1991. i 1992. godine. Milanković je optužen zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva te protiv ratnih zarobljenika, a Bošnjak zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. U tim su zločinima ubijene 24 osobe, Milankovića se tereti za sve 24 osobe a Bošnjaka za osam.

ZAGREB - Redoviti godišnji susret biskupa, članova Hrvatske biskupske konferencije (HBK), s redovničkim provincijalima, članovima Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRP), koji imaju sjedište na području HBK održan je danas u Zagrebu. O središnjoj temi susreta „Nove zajednice u Crkvi – razlikovanje duhova“ izlaganje je održao predstojnik Instituta za duhovnost na rimskom Sveučilištu Gregoriana i duhovnik Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima u Rimu o. Mihaly Szentmartoni.

KOPRIVNICA - Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Koprivnice danas je jednoglasno usvojena odluka o ustrojavanju i pokretanju Medijskog sveučilišta u tom gradu, a svojom je nazočnošću na sjednici podršku osnivanju sveučilišta dao i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. "Današnji korak samo je jedan nastavak bogate obrazovne tradicije u ovom gradu i uvjeren sam da će pokretanje ova tri studijska smjera doprinijeti da naša medijska scena bude kvalitetnija", rekao je ministar Jovanović dodavši kako je ovo veliki tjedan koji je počeo pobjedom hrvatske reprezentacije nad Irskom, nastavio se pokretanjem Medijskog sveučilišta u Koprivnici, dok će u petak u Puli početi izgradnja studentskog doma.

ZAGREB - Filolog i najbolji hrvatski kajkavolog Antun Šojat, od 1980. član suradnik u Razredu za filologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), umro je u Zagrebu u 84. godini, izvijestio je danas HAZU. Kako se navodi, profesor Šojat ostavio je dubok i zapažen trag u hrvatskoj filologiji, a svi koji su poznavali poštivali su njegov uzoran ljudski i znanstveni lik koji će im zadugo ostati u uspomeni. Antun Šojat diplomirao je 1954. a doktorirao 1964. tezom "Kajkavski govori u Turopolju" otkada se sustavno bavio kajkavskim suvremenim povijesnim idiomom. Bio je najbolji hrvatski kajkavolog te dva puta stipendist Humboldtove zaklade.

ZAGREB - Hrvatsko društvo lobista (HDL) postalo je punopravni član Međunarodnog društva lobista (IAL-International Alliance of Lobbyists), prve asocijacije lobističkih udruga na globalnoj razini, priopćeno je danas iz HDL-a.

ZAGREB - "Tjedan udruga", koji se radi upoznavanja javnosti s njihovim radom, programima i članovima, održava 12. godinu zaredom u organizaciji Grada Zagreb, danas je na Trgu kralja Tomislava otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ove se godine prijavilo 150 udruga različitih djelatnosti, od onih koje se bave osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi do udruga branitelja iz Domovinskog rata, udruga s područja tehničke kulture i javnozdravstvenih udruga, te udruga za prevenciju ovisnosti, izvijestio je Grad Zagreb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙