Sretni gosti dobili su u ponedjeljak poslijepodne, prije velikog koncerta organiziranog tijekom večeri, po košaru biranih hladnih jela.
Tri vrhunska kuhara osmislila su jelovnik.
Za početak je ponuđena ledena juha engleskog sela na bazi rajčice i krastavaca, s metvicom iz vrta, zatim losos, jasno škotski. Slijedi nezaobilazna "krunska piletina", recept iz 1953. napravljen za Elizabetu II. Ni vegetarijanci nisu zaboravljeni - dobili su pire od gljiva na žaru s portom.
Sve nadopunjava svježe pecivo sa seoskim maslacom i svježom sezonskom salatom.
Sve će se zaliti francuskim šampanjcem ili pivom "Cobra beer", a za one skromnije, mineralnom vodom s juga Engleske.
U košari su i engleski sirevi i zobeni keksi "Duchy Originals" marke koju je 90-ih lansirao princ Charles tijekom promocije bio proizvoda.
Nisu izostavljeni ni kolači, a najslasniji je s jagodama iz biološkog uzgoja s kraljičina posjeda.