FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisuće ljudi na pikniku u vrtovima Buckinghamske palače

LONDON, 4. lipnja 2012. (Hina) - Deset tisuća ljudi, sretnika s ulaznicama za koncert povodom dijamantnog jubileja Elizabete II. ispred Buckinghamske palače, čekajući koncert moglo je prikratiti vrijeme "kraljevskim pikinkom" u njezinim vrtovima, javlja BBC.

Vlasnici ulaznica, koje su se dijelile lutrijom, mogli su tijekom popodneva početi ulaziti u vrtove palače gdje su najbolji britanski kuhari pripremili kraljevski piknik. Uživajući u biranim jelima imali su i glazbenu podlogu u Paulu McCartneyju i Stevieju Wonderu koji su održavali tonsku probu za večerašnji koncert.

Uz 10,000 sretnika koji su ulaznice dobili lutrijom, koncertu će nazočiti i 2000 VIP gostiju. Posebno dizajnirana kružna pozornica postavljena je oko spomenika kraljici Viktoriji ispred palače.

Uz spomenutog McCartneyja i Wondera na koncertu će nastupiti i Robbie Williams, Ed Sheeran, JLS, Kylie Minogue, Tom Jones, Jessie J, Shirley Bassey i Annie Lennox. Pop grupa Madness svoj bi hit iz 80-ih "Our House" trebala odsvirati na krovu palače.

Koncert počinje u 19.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a trebao bi završiti oko 23 sata kada će kraljica upaliti posljednju od 4500 ceremonijalnih baklji koje će biti upaljene diljem zemalja Commonwealtha u znak 60. obljetnice njezine vladavine. Baklje se pale u 22 sata po mjesnim vremenima, a onu u Australiji već je upalila premijerka Julia Gillard.

Policija očekuje da će koncert na velikim ekranima na londonskim ulicama pratiti o 250 tisuća ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙