FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: SD još bez odluke o Pahorovoj kandidaturi

LJUBLJANA, 4. lipnja 2012.(Hina) - Novoizabrani predsjednik slovenskih Socijalnih demokrata (SD) Igor Lukšič izjavio je u ponedjeljak da stranka još nije službeno odlučila o tome hoće li će na jesenskim izborima za predsjednika države podržati svog dosadašnjeg predsjednika Boruta Pahora.

Lukšič je u razgovoru za televizijsku postaju A kanal rekao da će predsjedništvo stranke odluku o tome donijeti donijeti sredinom mjeseca.

Pahor je za 10 glasova izgubio od Lukšiča na izborima za predsjednika stranke na nedjeljnom izbornom kongresu u Kočevju, iako je prije toga, sasvim neočekivano za većinu izaslanika, najavio da će na jesenskim izborima kandidirati za predsjednika države.

Najavom svoje kandidature na predsjedničkim izborima, Pahor je njihov rezultat učinio neizvjesnijim iako je u zasad prema više ispitivanja javnog mišljenja izglednije da će svoj drugi mandat dobiti dosadašnji predsjednik Danilo Tuerk, ali tek u drugom krugu.

Uz Turka i Pahora, svoje kandidature za predsjedničke izbore najavili su dosad i predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič, te slovenski zastupnik i nekadašnji ministar obrazovanja Milan Zver kojega podržavaju stranke desnog centra.

Novoizabrani predsjednik slovenskih Socijalnih demokrata (SD) Igor Lukšič nije u ponedjeljak u razgovoru za A kanal želio reći je li skloniji tome da stranka podrži sadašnjeg predsjednika Tuerka ili kandidaturu svog donedavnog stranačkog šefa jer o tome odluku tek treba donijeti predsjendištvo stranke.

Lukšič je, međutim, najavio oštriju opozicijsku aktivnost SD-a prema sadašnjoj vladi desnog centra premijera Janeza Janše, te njezino jače povezivanje sa sindikatima i antifašističkim udrugama.

(Hina) xfl ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙