FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju pozitivno trgovanje

NEW YORK, 31. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi porasli su danas, ukazujući da bi se S&P 500 indeks mogao oporaviti od jučerašnjeg pada, najvećeg u posljednja dva tjedna uoči objave ključnih američkih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati u plusu 62 boda, a tehnološki Nasdaq 11,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 5,5 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Indeks S&P 500 potonuo je u srijedu 1,4 posto, što je njegov najveći dnevni postotni pad od 17. svibnja. Tako oštar pad posljedica je nervoze investitora zbog dužničke krize u eurozoni, uslijed čega povlače kapital iz rizične u sigurniju imovinu, poput trezorskih zapisa.

Istodobno, indeks straha VIX skočio je 14,8 posto, što je njegov najveći dnevni skok u zadnjih otprilike tri mjeseca.

Investitori danas čekaju nove smjernice od ADP-ova izvješća o zapošljavanju protekloga mjeseca u američkim privatnim kompanijama. To izvješće uvod je u mnogo važniju sutrašnju objavu izvješća američke vlade o zaposlenosti u SAD-u.

Ekonomisti u Reutersovoj anketi procjenjuju da je u svibnju otvoreno 148.000 novih radnih mjesta, nakon travanjskih 119.000.

Danas se očekuje i objava preliminarne procjene američkog bruto domaćeg proizvoda u prvome tromjesečju ove godine. Ekonomisti procjenjuju da je BDP porastao 1,9 posto na godišnjoj razini.

U nešto većem fokusu investitora bit će dionice maloprodajnih lanaca, jer se očekuju objave njihovih mjesečnih prodajnih rezultata.

Na europskim burzama cijene dionica danas su se stabilizirale nakon jučerašnjih oštrih gubitaka, no tržišta su ipak na putu najlošije mjesečne izvedbe još od kolovoza lani, jer investiture brine mogućnost širenja dužničke krize i na Španjolsku.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,86 posto, frankfurtski DAX 0,33 posto, a pariški CAC 0,57 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙