FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vježba Hrvatske ratne mornarice "Harpun 2012"

ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - Pripadnici Hrvatske ratne mornarice izveli su jučer na dijelu srednjeg Jadrana na morskome poligonu Žirju taktičku vježbu s topničkim bojnim gađanjem na površinski cilj "Harpun 2012" u kojoj je sudjelovalo 11 brodova HRM-a iz sastava Flotile i Obalne straže, te motrilačke postaje Bojne obalne službe motrenja i obavješćivanja (OSMiO).

Služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a priopćila je da je vježbom zapovijedao načelnik Stožera HRM-a, kapetan bojnog broda Predrag Stipanović, a gađalo se topovima promjera od 12,7 milimetara do 57 milimetara na površinske ciljeve udaljene od 750o do 1500 metara.

Sve aktivnosti provodile su se u skladu s NATO-ovim procedurama. Nakon vježbe kapetan bojnog broda Stipanović istaknuo je kako su pripadnici HRM-a pokazali da su osposobljeni za sve zadaće na moru.

"Topničko gađanje odradili su profesionalno, a jednako dobro odradili su i sve druge aktivnosti u vježbi", rekao je, dodajući da su svi postupci bili dobro uvježbani i pokreti jednoliki te kako je "doista zadovoljan".

Osim topničkoga bojnog gađanja u sklopu vježbe "Harpun 2012", posade brodova uvježbavale su i posredno i neposredno osiguranje konvoja, taktičko manevriranje, traganje i spašavanje na moru (SAR) te popunu na moru (RAS) i tegljenje broda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙