FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripadnici OSRH i borbena oklopna vozila upućeni na vježbu u Njemačku

ZAGREB, 26. travnja 2012. (Hina) - Pripadnici Oružanih snaga RH (OSRH), njih 57 i pet naših borbenih oklopnih vozila tipa Patria otputovali su jutros iz Petrinje na vježbu EU u Njemačku borbene skupine Europske unije (EUBG), koja će se od 28. travnja do 8. svibnja održavati u središtu za borbenu obuku njemačkih OS Letzlingen, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane (MORH) .

Pripadnici OSRH tako će prvi put vježbovno uporabiti ta borbena oklopna vozila izvan hrvatskih granica, a sudjelovanje na toj međunarodnoj vježbi značajno je za certificiranje djelovanja u višenacionalnoj Borbenoj skupini EU čiji je Hrvatska član, dok je Savezna Republika Njemačka vodeća nacija, naglašava se.

Transport pripadnika OSRH i oklopnih vozila u organizaciji je i provedbi Zapovjedništva za potporu (ZzP) te su borbena oklopna vozila i tehnička radionica, sukladno važećim propisima koji se odnose na cestovni transport, ukrcana na transportna motorna vozila (labudice) i upućena na tu međunarodnu vojnu vježbu, ističe MORH.

Pripadnici OSRH koji će sudjelovati na vježbi većinom su pripadnici 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“ Gardijske motorizirane brigade, opremljeni s pet borbenih oklopnih vozila pod zapovjedništvom natporučnika Krešimira Kršinića. Riječ je o stožernim časnicima iz zapovjedništva mehanizirane satnije OSRH, koja će u EUBG djelovati u sastavu njemačke manevarske bojne, te pripadnicima jednog manevarskog voda, koji će biti u sastavu spomenute hrvatske satnije. Uz njih, u Njemačku su upućeni i logistički specijalisti „Tigrova“, te njihovi kolege iz Zapovjedništva za potporu, navodi u današnjem priopćenju MORH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙