FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro tematska sjednica o financiranju prostora u vlasništvu Grada Zagreba

ZAGREB, 21. svibnja 2012. (Hina) - Odbor za kulturu zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj je sjednici odlučio da se u roku od mjesec dana organizira tematska sjednica o financiranju gradskih prostora koji su dani u najam kulturnim institucijama i umjetnicima, a zbog toga što je nadležni gradski ured, kako je rečeno, na drastičan način povisio najamnine.

Član Odbora Marin Knezović (SDP) rekao kako je nedopustivo da je cijena najamnine diskrecijsko pravo gradonačelnika, a održavanje tematske sjednice nužnim je ocijenila i Dinka Pavelić (nezavisna).

Predsjednik Odbora Zvonko Maković (nezavisni) članove je prethodno upoznao s peticijom Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Zagrebačkog plesnog centra koji su nezadovoljni povećanim cijenama, a koje im je odredio Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada.

Odbor je na današnjoj sjednici jednoglasno podržao prijedlog Upravnog vijeća Centra mladih "Ribnjak" da se za ravnateljicu Centra ponovno imenuje Branka Branislava Vesely te Upravnog vijeća Tehničkog muzeja da se za ravnateljicu Muzeja imenuje Markita Franulić.

Odbor je Gradskoj skupštini predložio njihova imenovanja na pune mandate od četiri godine, a oba prijedloga uputio je Odboru za izbor i imenovanja, matičnom radnom tijelu.

Maković je nakon rasprave zaključio kako će Odbor zatražiti da se ubuduće redifiniraju stavke natječaja, odnosno propiše i napravi obrazac što sve treba biti napisano i priloženo u kandidaturi.

Knezović je, naime, ukazao na problem "neozbiljnog" pisanja kandidatura i rekao kako se tome treba stati na kraj. U tome su ga podržali i drugi članovi Odbora, a predsjednik Maković kazao je da je to opća pojava.

Također, članovi Odbora založili su se za imenovanje ravnatelja na pune mandate, a ne kao što se događalo u nekoliko slučajeva da ih Odbor za izbor i imenovanja imenuje v. d. ravnateljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙