FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradska skupština sutra o stanju sigurnosti u Zagrebu

ZAGREB, 25. travnja 2012.(Hina) - Gradski zastupnici na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak će razmotriti izvješće o stanju i kretanju osnovnih sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2011. što ga je izradila Policijska uprava zagrebačka.

U skupštinskim radnim tijelima dosad su upozorili da je lani registrirano svega 14 događaja kaznenih djela iz mržnje što, smatraju, ne odražava stvarno već samo registrirano stanje odnosno ono što je prijavljeno.

Razmotrit će i izvješće o provedbi Zagrebačke strategije zaštite od nasilja u obitelji u 2011., a iz Odbora za mladež traže odgovor koliko je djece i mladeži u 2010. koristilo savjetodavne usluge.

Kad je riječ o prijedlozima gradonačelnika Milana Bandića, čini se da neki ponovno neće proći skupštinsku proceduru. Gradonačelnik je, zbog prijašnjih neslaganja oko Povjerenstva za reprogramiranje naplate potraživanja, Skupštini ponovno predložio odluku o mjerama za naplatu potraživanja uzrokovanih gospodarskom krizom, kako bi Grad Zagreb mogao lakše naplatiti dugovanja koja se mjere u stotinama milijuna kuna.

No, pitanje je hoće li i ovaj put prijedlog biti prihvaćen jer odbori sad predlažu Skupštini da ga prihvati tek kad bude nadopunjen novim aktom koji će regulirati naplatu potraživanja nastalih temeljem dvostranih ugovornih odnosa npr. zakupnina, najamnina, kupoprodaja i sl., a ne samo javnih davanja poput komunalnog doprinosa i naknade te spomeničke rente.

Zastupnici su negodovali i oko gradonačelnikova prijedloga programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2012. zbog gradnje pothodnika ispod Ulice Hrvatske bratske zajednice od Nacionalne i sveučilišne knjižnice do zelene površine i gradnje fontana te popločenja Cvjetnog trga smatrajući to novim obvezama, a ne prenesenim iz prethodnog razdoblja.

Raspravljat će se i o ZagrebPlan-u, Razvojnoj strategiji Grada Zagreba i strateškim usmjerenjima do 2013. Proći bi mogao prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Staro Trnje, Savica za zonu Prisavlje - Ulica V. Ruždjaka, planirana Strojarska, koji je bio povučen s prošle sjednice te izmjene i dopune UPU Središće - zapad.

Gradska skupština trebala bi izmijeniti i dopuniti odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.

Tim će se izmjenama omogućiti komunalnim redarima poduzimanje mjera prema vlasnicima koji ne uklanjaju svaki oblik onečišćenja javnih površina koji uzrokuju njihovi kućni ljubimci. Istodobno, povećat će se s 43 na 66 broj novih lokacija na kojima bi se psi mogli kretati bez povodca uz nadzor vlasnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙