FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svi kandidati za šefa zagrebačkog HDZ-a nezadovoljni stanjem u stranci

ZAGREB, 25. travnja 2012. (Hina) - Svi kandidati za predsjednika zagrebačkog HDZ-a (GO HDZ) na izbornoj su skupštini izrazili nezadovoljstvo stanjem u stranci te se založili za vraćanje povjerenja građana u HDZ, daljnju demokratizaciju te pobjedu na lokalnim izborima iduće godine.

Svoj program za predsjednika odbora pred 370 stranačkih izaslanika po abecednom redu predstavili su Ivan Bračić, Drago Ćaleta, Tomislav Družak, Ante Zvonimir Golem, Sanda Kolić-Makar, Stipe Mamić te Zoran Šangut.

Izrazivši nezadovoljstvo lošim tretmanom vodstva ogranka prema svom članstvu što je dovelo do nepovjerenja članstva i loših izbornih rezultata, Bračić je rekao da "gradski odbor HDZ-a treba voditi gradsku politiku, a gradski život dovesti u GO". Istaknuvši kako želi ojačati stranku, Bračić je kazao da će raditi na tome da HDZ 2015. bude najjača stranka u Zagrebu, a da na lokalnim izborima 2013. dobije 15 zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Kandidat Ćaleta se založio za nove ljude i ideje u stranci. "Oni koji su se u HDZ-u ponašali po principu 'ne talasaj' moraju otići, a priliku trebamo dati novim ljudima i idejama", rekao je. Založio se za veću samostalnost GO HDZ-a u odlučivanju te za jaču ulogu temeljnih i područnih odbora. "Vratimo se korijenima, principima osnivača stranke dr. Franje Tuđmana, obitelji i demokršćanskoj opciji", kazao je Ćaleta.

Da se HDZ mora vratiti postavkama njegova osnivača Franje Tuđmana smatra i Družak koji je rekao da će se zalagati za daljnju demokratizaciju stranke te uvođenje principa jedan član-jedan glas za sve razine izbora, a ne samo za predsjednika stranke. Družak želi i povijesnu baraku na Trešnjevci, od kuda je krenulo stvaranje države, urediti kao memorijalni centar.

Pod sloganom "Vratimo HDZ članovima, a Zagreb građanima", Golem je rekao da zagrebački HDZ-a mora imati svoju imati političku i financijsku samostalnost i odgovornost. "Ujedinimo se, slušajmo članove i pozovimo sve kojima su Zagreb i Hrvatska na srcu da nam se pridruže. Vratimo naše časne članove opet u naše redove", kazao je Golem.

Pod motom "Vratimo HDZ među ljude", kandidatkinja Kulić-Makar rekla je da želi vratiti povjerenje građana u HDZ. "Stranačke liste za Gradsku skupštinu moraju se kreirati isključivo u temeljnim i područnim odborima, a onda ići na verifikaciju u Gundulićevu ulicu (sjedište zagrebačkog HDZ-a)", kazala je.

Za autonomno sastavljanje lista kandidata za Gradsku skupštinu zauzeo se i Mamić koji potrebnim smatra i osnivanje gradske vlade u sjeni.

"Moramo se približiti građanima, nametnuti se medijima i javnosti te upozoravati građane na promašene projekte aktualne gradske vlasti", rekao je Mamić.

Šangut je kazao da će se, ako bude izabran za predsjednika, zalagati za ravnomjeran razvoj Zagreba te rješavanje problema odlagališta otpada u Jakuševcu. Također, za sva radna mjesta u Zagrebačkom holdingu tražiti će raspisivanje javnih natječaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙