FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi direktor Mercatora Toni Balažič

LJUBLJANA, 18. svibnja 2012.(Hina) - Nadzorni odbor "Mercatora" izabrao je u petak za novog direktora uprave Tonija Balažiča, dosadašnjeg direktora ljubljanskog mlinsko-pekarske kompanije "Žito", koji će na tom mjestu naslijediti dosadašnjeg direktora Žigu Debeljaka.

Balažič će svoj petogodišnji mandat početi s 1. lipnja ove godine, rekao je na konferenciji za novinare u Ljubljani predsjednik nadzornog odbora Matej Lahovnik, dodajući da na Balažiča i nove članove uprave koje još treba imenovati gleda kao na dugoročno rješenje, a ne samo za izvedbu jednog projekta.

Balažič je novinarima izjavio da za sebe kao direktora najvećeg slovenskog trgovca vidi dva izazova: da postane najbolji u Sloveniji u svojoj branši te da popravi svoju poziciju na tržištima u regiji.

Balažič nije želio komentirati nagađanja o mogućem novom interesu Agrokora za kupnju najvećeg slovenskog trgovačkog lanca.

"Želimo stabilnog i dugoročnog vlasnika", rekao je, a na pitanje o tome bi li to bio Agrokor odgovorio da je to preuranjeno komentirati.

Predsjednik nadzornog odbora "Mercatora" Matej Lahovnik rekao je da nadzorni odbor zadnjih dana nije bio službeno upoznat ni sa kakvim zanimanjem za ulazak u Mercator.

Prijašnja uprava Mercatora na čelu s bivšim direktorom Debeljakom u ožujku je dala ostavku zbog razmimoilaženja s nekim od glavnih vlasnika oko zadnjeg pokušaja prodaje više od polovice Mercatorovih dionica, pretežito u vlasništvu Nove Ljubljanske banke (LNB) i skupine Pivovarna Laško (PL), za koje je Agrokor nudio 221 euro po dionici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙