FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrg: HSS-ove podružnice same će se dogovarati o koalicijama

ČAKOVEC, 17. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg rekao je danas na konferenciji za novinare u Čakovcu da će se na sljedećim lokalnim izborima HSS-ove podružnice same dogovarati o koalicijama.

Po njegovim riječima, pri koaliranju nije stvar u ideologiji, nego u programima i ljudima.

Osvrnuvši se na, kako je rekao, stajalište dijela javnosti da je "HSS trgovačka stranka", njezin čelnik rekao je da su sve koalicije trgovine i da je to brak iz interesa u kojemu svaka strana ima neke svoje želje i prohtjeve. Ocijenio je da je i vladajuća koalicija na državnoj razini interesni brak, ali, dodao je, HSS je jedini optužen za trgovinu.

Kad je riječ o statusu na nacionalnoj političkoj sceni, rekao je da HSS kao oporba neće samo kritizirati, nego i nuditi kvalitetne programe i prijedloge. "Stranka u cjelini sada ide putem konsolidacije redova, ponajprije poboljšanja rada na terenu jer je zbog dugog položaja u poziciji zamro rad u podružnicama", izjavio je Hrg.

Branko Hrg posjetio je Čakovec i Međimursku županiju nakon nedjeljnih izbora Županijskog odbora HSS-a na kojima je za čelnika međimurskoga HSS-a izabran zamjenik čakovečkoga gradonačelnika Zoran Vidović.

Zoran Vidović rekao je danas kako i dalje želi koalicijsku suradnju na županijskoj razini s vladajućim SDP-om, HNS-om i HSU-om, pri čemu je dodao da je dosadašnji rad s tim partnerima bio izrazito korektan.

Kao temeljnu odrednicu u budućoj orijentaciji međimurskoga HSS-a, istaknuo je da se veća važnost treba dati svim gradskim i općinskim organizacijama. "Stranka okreće novu stranicu u svojemu političkom djelovanju", rekao je uz ostalo Vidović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙