FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 18. travnja

ZAGREB, 18. travnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 18. travnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Hrvatski sabor aktualnim prijepodnevom počinje 4. sjednicu u sedmom sazivu koja bi trebala trajati četiri tjedna, odnosno do 11. svibnja (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svjedočenjem dvojice bivših ministara unutarnjih poslova Ivana Vekića i Ivana Jarnjaka nastavlja se suđenje Tomislavu Merčepu, optuženom da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a odgovoran za nezakonita uhićenja, zlostavljanja i ubojstva srpskih civila sa zagrebačkog, kutinskog i pakračkog područja 1991. (9 sati, Trgovački sud, Petrinjska ulica 8).

ZAGREB - Nakon sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), na konferenciji za novinare sudjelovat će, uz ravnatelja HZZO-a Sinišu Vargu, i ministar zdravlja Rajko Ostojić (13 sati, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Margaretska 3).

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka održat će konferenciju za novinare na temu "Vladinih sto dana: nova zaduživanja i nove(nacionalne) podjele" (10 sati, središnjica HSS-a, Zvonimirova 17/I). Na konferenciji će sudjelovati predsjednik HSS-a Branko Hrg, predsjednik Stručnog vijeća HSS-a Damir Novotny i predsjednik Političkog povjerenstva HSS-a Miroslav Rožić.

OSIJEK - Osječko Gradsko vijeće bira novog predsjednika, a jedini kandidat za sada je Josip Vrbošić, vijećnik HSLS-a, kojega je predložio Odbor za izbor i imenovanje (10 sati, Velika vijećnica, Županijska ulica 4). Dosadašnji predsjednik Vijeća Gordan Matković (Nezavisna lista) smijenjen je 19. ožujka na prijedlog kluba vijećnika HDSSB-a pošto je pokrenuo prijedlog izmjena statuta grada po kojima bi predstavnik grada u skupštinama gradskih poduzeća bio onaj koga imenuje Gradsko vijeće, a ne gradonačelnik.

ZAGREB - Privredna komora Srbije otvorit će predstavništvo u Hrvatskoj. Time se želi unaprijediti gospodarska suradnja dviju zemalja, a iz PKS najavljuju da će svečanosti otvaranja biti nazočni predsjednici Privredne komore Srbije i Hrvatske gospodarske komore, predstavnici veleposlanstva Srbije u Hrvatskoj te gospodarstvenici iz dviju država. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, vrijednost robne razmjene Hrvatske i Srbije prošle je godine bila oko 660 milijuna eura. Pritom je hrvatski izvoz u Srbiju iznosio 375 milijuna eura, što je porast za 7,4 posto u odnosu na 2010. godinu, dok je uvoz iz Srbije porastao za 24,3 posto, na 286,6 milijuna eura (13 sati, Vukotinovićeva 4/1).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙