FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oprezno trgovanje na europskim burzama

LONDON, 17. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Nakon tri dana pada, na europskim burzama cijene dionica jutros su u blagom minusu jer strah investitora oko budućnosti Grčke i Španjolske i dalje kvari raspoloženje.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica rano jutros je porastao 0,5 posto, no potom je preokrenuo smjer te je oko 9,30 bio u minusu 0,2 posto, na 991,09 bodova.

Istodobno, londonski Ftse indeks bio je u minusu 0,39 posto, frankfurtski DAX 0,19 posto a pariški CAC 0,38 posto.

„I dalje je upitna Europa. Trenutno na tržištu ne držim dugoročne pozicije jer je preopasno“, kaže fond menadžer investicijskog društva ClairInvest, Ion-Marc Valahu.

O ozbiljnosti krize u eurozoni govori i informacija da će danas talijanski premijer Mario Monti, francuski predsjednik Francois Hollande, njemačka kancelarka Angela Merkel i britanski premijer David Cameron održati videokonferenciju.

Ta konferencija prilika je europskim čelnicima da se pripreme za sastanak G8 tijekom vikenda u Camp Davidu u SAD-u, ali i da rasprave gospodarske probleme Europe, kazao je jedan izvor iz talijanke vlade za agenciju Reuters.

Španjolski burzovni indeks Ibex, koji je proteklih tjedana oštro padao zbog zabrinutosti oko zdravlja tamošnjeg bankarskog sustava, jutros je u plusu 0,2 posto, iako je jedan španjolski list objavio da su klijenti jedne od najvećih banaka, Bankie u proteklome tjednu povukli sa svojih računa oko milijardu eura svojih depozita.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je porastao 0,86 posto, na 8.876 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙