FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: S&P bi mogao prekinuti 4-dnevni pozitivni niz

LONDON, 30. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi blago su pali danas, ukazujući da bi S&P 500 indeks mogao danas zaustaviti svoj 4-dnevni pozitivni niz, nakon što je objavljeno da je Španjolska ponovno kliznula u recesiju, a čekaju se i podaci o potrošnji u SAD-u.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati na gubitku 12 bodova, a tehnološki Nasdaq 4,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 1,8 bodova, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Španjolsko gospodarstvo u prvom tromjesečju kliznulo je u recesiju oslabjevši za 0,3 posto, pokazali su danas objavljeni službeni podaci, pri čemu je očito da će proračunska štednja kako bi se smanjio golemi javni dug, kao i problemi u bankarskom sustavu vjerojatno odgoditi gospodarski oporavak.

Investitori će nove smjernice dobiti od podataka o osobnoj potrošnji i primanjima Amerikanaca u ožujku. Ekonomisti procjenjuju da je njihova potrošnja porasla 0,4 posto, a primanja 0,3 posto.

Također, bit će objavljen i indeks industrijske aktivnosti za područje američkog srednjeg zapada.

Nastavlja se i objava financijskih izvješća kompanija, danas se očekuje da će 12 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa objaviti poslovne rezultate za prvo tromjesečje.

Europska tržišta dionica pritisnule su u ponedjeljak nove loše vijesti iz Španjolske, čije je gospodarstvo u prvom ovogodišnjem tromjesečju ponovo kliznulo u recesiju, potpirujući bojazni da vlada neće uspjeti srezati proračunski manjak.

Londonski FTSE indeks trenutno je u minusu 0,08 posto, frankfurtski DAX 0,35 posto, a pariški CAC 1,09 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙