FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optužnica preprodavačima cigareta iz Rovinja u BiH

SARAJEVO, 9. svibnja 2012.(Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine objavilo je u srijedu kako je podignulo do sada najveću optužnicu za utaju poreza protiv 24 osobe i dvanaest tvrtki osumnjičenih za ilegalnu prodaju cigareta proizvedenih u tvornici duhana Rovinj te u tvornici duhana u Sarajevu.

Optužnica je podignuta protiv tvrtke "Čago Komerc" iz Zenice, a prvi na popisu fizičkih osoba koje su optužene su Fahrudin Čago (56) i Smail Mujčinović (51).

Kako se navodi, Fahrudin Čago je od 2006. do 2009. godine organizirao kriminalnu skupinu koja je kroz tvrtku "Čago Komerc" nabavljala i za gotovinu prodavala cigarete proizvedene u Rovinju i Sarajevu bez izdavanja računa i bez evidentiranja u poslovnim knjigama.

Također su izdavali lažne fakture o fiktivnom prometu s drugim tvrtkama izbjegavajući plaćanje poreza, a zarađeni novac su potom plasirali u legalne novčane transakcije.

Provedenom istragom utvrđeno je kako je na ovaj način proračun Federacije BiH oštećen za više od 3,3 milijuna konvertibilnih maraka (oko milijun i 650 tisuća eura)

Svi optuženi terete se za kazneno djelo organiziranog kriminala i porezne utaje te za pranje novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙