FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

34. obljetnica osječkoga ETF-a

OSIJEK,8. svibnja, 2012.(Hina) - Svečanom sjednicom Fakultetskoga vijeća Elektrotehnički fakultet (ETF) u Osijeku danas je proslavio 34. obljetnicu postojanja i rada, a na svečanosti su emitirane prve vijesti studentske televizije koju su osnovali studenti ETF-a.

U protekle 34 godine na Elektrotehničkom fakultetu diplomiralo je više od 3200 inženjera elektrotehničke struke, a gotovo svi su uposleni u gospodarstvu, istaknuo je dekan Radoslav Galić. Dodao je kako je "to znatana kapital za razvoj gospodarstva, a fakultet godišnje upisuje 400 studenata". Upisnu kvotu "nećemo smanjivati, jer svi naši kadrovi se uglavnom bez problema zapošljavanju, premda trenutno ima 30-tak prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje, ali sam siguran da će oni vrlo brzo naći posao" rekao je.

Dekan Galić je posebno važnim ocijenio brigu za obrazovanje za korištenje obnovljivih izvora energije kao i nedavni znanstveno stručni skup o obnovljivim izvorima energije, na kojem su sudjelovali najeminentniji stručnjaci iz toga područja. Fakultet djeluje na dvije lokacije u Osijeku, te raspolažu s ukupno 8 500 četvornih metara prostora, a u planu je i proširenje, istaknuo je Galić.

Studentska televizija ETF fakulteta, čije je emitiranje danas počelo, emitirat će program 24 sata dnevno preko interneta. Objavljivat će najaktualnije vijesti općenito kao i fekultetske te razne dokumentarne filmove, između ostalog i o radu drugih fakulteta. Zanimanje za internetsku televiziju studenata ETF fakulteta postoji i izvan Hrvatske, rekao je dekan Galić.

Čestitke za rad u protekle 34 godine u ime Grada Osijeka uputio je predsjednik Gradskog vijeća Josip Vrbošić.

(Hina) xvsik ymkov

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙