FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 26. travnja

ZAGREB, 25. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 26. travnja:

ZAGREB - U nastavku sjednice Hrvatskog sabora zastupnici će raspravljati o godišnjem izvješću o radu Upravnog vijeća Hine od 1. svibnja 2010. do 30. travnja 2011. s nadopunom izvješća o radu za razdoblje od 1. svibnja do 31. prosinca 2011. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svečana sjednica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u prigodi Dana Hrvatske akademije i dodjela Nagrada Hrvatske akademije za 2011. godinu. Sjednici će nazočiti predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem i drugi uzvanici (11 sati, Atrij palače HAZU-a Zrinski trg 11).

ZAGREB - Don Ivan Grubišić i Jakša Baloević, zastupnici Neovisne liste - dr. sc. Ivan Grubišić održat će u Hrvatskom saboru konferenciju za novinare na temu: Osvrt na političko i gospodarstveno stanje u Republici Hrvatskoj (12 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Okrugli stol o medicinski potpomognutoj oplodnji organiziraju Ženska soba i udruga Roda. Na okruglom stolu govorit će, kako najavljuju organizatori, ministar zdravlja Rajko Ostojić, dr. Dubravka Šimonović, dr. Erden Radončić, dr. Romana Dmitrović, mr. Alfred Kniewald, prof. dr. Hrvoje Vrčić, Sanja Juras i Jelena Koprić te predstavnice pacijentica i pacijenata (16 sati, hotel Palace, J.J. Strossmayera 10).

ZAGREB - Predsjednik nadzornog odbora Ine Davor Štern trebao bi svjedočiti na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Ina - MOL. Nekoliko hrvatskih predstavnika u upravi i nadzornom odboru Ine posvjedočilo je da nakon izmjena međudioničkog ugovora koji je Sanaderova vlada potpisala s MOL-om Hrvatska nema utjecaja u Ini, odnosno da strateški partner MOL ima znatno veći utjecaj nego vlasnički udio. Sanaderu se sudi zbog sumnje da je za 10 milijuna eura mita Mađarima prepustio upravljačka prava u Ini, a u objedinjenom ga se postupku tereti i za ratni profiterstvo zbog uzimanja provizije od austrijske Hypo banke. Umjesto u velikoj dvorani zagrebačkog Županijskog suda, u kojoj se inače vodi postupak, rasprava će se iznimno održati na Općinskom kaznenom sudu (9,30 sati, Ilica 207.)

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Gradski zastupnici će, između ostalog, razmotriti izvješće o stanju i kretanju osnovnih sigurnosnih pokazatelja na području Zagreba u 2011. što ga je izradila Policijska uprava zagrebačka. U skupštinskim radnim tijelima dosad su upozorili da je lani registrirano svega 14 događaja kaznenih djela iz mržnje što, smatraju, ne odražava stvarno već samo registrirano stanje odnosno ono što je prijavljeno. Razmotrit će i izvješće o provedbi Zagrebačke strategije zaštite od nasilja u obitelji u 2011., a na dnevnom redu je, među ostalim, i rasprava o ZagrebPlan-u, Razvojnoj strategiji Grada Zagreba i strateškim usmjerenjima do 2013. (9 sati, Gradska skupština, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Akademski seminar "Ideja nacionalne države - izraelsko iskustvo" zajednički organiziraju Veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj, Sveučilište u Zagrebu te Pravni fakultet, Fakultet političkih znanosti i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Skup se organizira u povodu 64. obljetnice osnivanja države Izraela te jačanja akademske i kulturne suradnje između dvije zemlje. Uz predstavnike Sveučilišta u Zagrebu i hrvatske akademske zajednice sudjelovat će i četiri istaknuta izraelska intelektualca i znanstvenika, profesor Daniel Gutwein, redoviti profesor ekonomske i socijalne povijesti na Sveučilištu u Haifi, profesor Nissim Calderon s Odjela za hebrejsku književnost na Sveučilištu Ben Gurion u Negevu, profesor Yair Hirschfeld, predavač na Sveučilištu u Haifi i jedan od tvoraca sporazuma iz Osla iz 1993. godine (Declaration of Principles on Interim Self-Government Arrangements) te profesor komparativnog građanskog prava i pravnih znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Tel Avivu Menachem Mautner. Akademski seminar završit će okruglim stolom tijekom kojeg će sudionici skupa razgovarati o mogućnostima suradnje između Izraela i Hrvatske (8,45 sati, aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 17. muzejske edukativne akcije Voda, koju organizira Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva (HMD). Na konferenciji će sudjelovati predsjednica HMD-a Dubravka Osrečki Jakelić, koordinator Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju HMD-a Marijan Bogatić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) Snježana Pintarić, voditeljica odjela komunikacija s tržištem Podravke d.d. Emilija Sačer i voditeljica akcije Voda Nada Beroš. MSU je domaćin ovogodišnje akcije Voda u koju je uključeno 55 muzeja i galerija iz 27 gradova i mjesta, kojom se želi pokazati što nam danas znači voda (12 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙