FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: počinju male komunalne akcije iz plana za 2012.

ZAGREB, 27. travnja 2012. (Hina) - Koordinacija gradonačelnika, gradske skupštine i predsjednika Vijeća gradskih četvrti izvješćena je danas o planu malih komunalnih akcija za ovu godinu, kojih će ove godine biti 1621 u 17 gradskih četvrti.

Prema planu, javna nabava koja je potrebna za provedbu 308 malih komunalnih akcija u gradu je pripremljena, izvijestio je pročelnik za mjesnu samoupravu Grada Zagreba Zoran Nevistić.

Dodao je da će, primjerice, Vodoopskrba i odvodnja provesti 349 akcija, Zagrebačke ceste 571 akciju, a Zrinjevac 248 akcija, dok će ostale male komunalne akcije provesti druga gradska javna poduzeća.

Definitvno smo startali s malim komunalnim akcija u gradu, istaknuo je Nevistić dodavši da će one koje provode Zagrebačke ceste zbog tehničkih razloga započeti sredinom sljedećeg mjeseca.

Koordinacija je također raspravljala o dijalogu s građanima u mjesnoj samoupravi posebice o korištenju bicikala i većem korištenju javnog gradskog prometa a predstavljeni su rezultati projekta Civitas Elan, koji se provodi u Zagrebu i u još nekim europskim zemljama od 15. rujna 2008. godine, a završava 15. rujna ove godine. Tijekom tog projekta građani su se mogli upoznati s oblicima boljeg korištenja javnog gradskog prometa, bicikala i boljim funkcioniranjem prometa.

Kako je naglašeno, i nakon završetka projekta trebalo bi iskoristiti dobra iskustva, a predsjednik gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) poručio je predsjednicima gradskih četvrti da se više okrenu komunikaciji s građanima na području prometa, posebice oko planiranja i gradnje biciklističkih staza i ostalih prometnih površina u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙