FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština zaustavlja gradnju fontana i popločavanje Cvjetnog

ZAGREB, 26. travnja 2012. (Hina) - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine prihvatili su amandmane svih skupštinskih klubova u kojima traže da se iz programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2012. izbace izgradnja dvaju pothodnika i dvaju fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice te popločenje Cvjetnog trga.

Zastupnici su zatražili i da se sredstva koja su odobrena za ta dva projekta prebace za prioritete gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture koji su dogovoreni s vijećima gradskih četvrti.

Pročelnik Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić rekao je da je zagrebačka Gradska skupština u prosincu 2011. donijela proračun i program izgradnje komunalne infrastrukture, na temelju čega su raspisani javni natječaji za ta dva projekta i u 2012. potpisani ugovori.

Napominjući kako formalno-pravnu vrijednost nemaju ugovori koji su ove godine potpisani za izgradnju dvaju fontana i dvaju pothodnika u Ulici Hrvatske bratske zajednice te za popločenje Cvjetnog trga, Josip Kregar rekao je kako nije dobro bez konzultacija s Gradskom skupštinom obaveze iz jedne godine prenositi u drugu.

Da Skupština ima obavezu odobriti prioritete izgradnje komunalne infrastrukture smatra i Jurica Meić (SDP) koji je podržao zaustavljanje radova na fontanama i pothodnicima u Trnju i popločavanju Cvjetnog trga.

"Fontane i pothodnici u Ulici Hrvatske bratske zajednice možda ne bi bili sporni kada Zagreb ne bi bio u situaciju u kojoj je danas. Licemjerno je bacati 22 do 25 miljuna kuna na projekt koji ne služi ničemu dok 15 posto građana u Zagrebu nema vodu", rekao je Dan Špicer upozorivši kako se iza ta dva projekta možda kriju neke tajne nagodbe i kompenzacije.

Zastupnici su većinom glasova prihvatili da se u programu održavanja komunalne infrastrukture za ovu godinu povećana sredstva planirana za održavanje javne rasvjete prebace za održavanje cesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙