FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprezno trgovanje, indeksi u plusu

NEW YORK, 24. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli nakon oštrih jučerašnjih gubitaka na Wall Streetu, ali zabrinutost investitora zbog europske dužničke krize mogla bi ograničiti rast cijena dionica.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati na dobitku 33 bod, a tehnološki Nasdaq 14,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 4,5 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nizozemska je uspješno prodala obveznice na aukciji, dan nakon što je vlada pala u krizu zbog proračunskih rezova, ali investitori su zahtijevali nešto veću premiju rizika za obveznice koje imaju dulji rok dospijeća.

„Postoji tvrdokorna zabrinutost zbog eurozone", rekao je Peter Cardillov, ekonomist iz tvrtke Rockwell Global Capital. "Čini se da tržišta ponovno pokušavaju prisiliti EU na agresivniji pristup u smislu poticanja rasta".

Na makroekonomskom planu, ulagači čekaju objavu indeksa o cijenama kuća za veljaču, podatke o povjerenju potrošača za travanj i o prodaji novih kuća za ožujak u SAD-u.

Europski burzovni indeksi porasli su u utorak, nakon jučerašnjeg oštrog pada, poduprti rastom cijena dionica banaka, no njihov daljnji rast je upitan jer su ulagači i dalje napeti zbog situacije sa zaduženošću u eurozoni.

Londonski FTSE indeks trenutno je u plusu 0,5 posto, frankfurtski DAX 0,43 posto, a pariški CAC 1,1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙