FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: u fokusu dionice Luke Rijeka i HT-a

ZAGREB, 24. travnja 2012. (Hina) - U mirnom današnjem trgovanju na Zagrebačkoj burzi u najvećem fokusu investitora dionice su Luke Rijeka, ujedno i najveće dobitnice, te HT-a, čija se cijena nakon oštrog pada ponešto oporavila.

Crobex indeks oko podneva bio je u plusu 0,09 posto, na 1.807 bodova, dok je Crobex10 bio u minusu 0,03 posto, na 987 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 5,45 milijuna kuna, što je otprilike isto kao i jučer u ovo doba.

„U mirnom današnjem trgovanju, u najvećem fokusu investitora dionice su Luke Rijeka i HT-a. Ponajviše zahvaljujući rastu njihovih cijena, Crobex je tijekom jutra u pozitivnom području“, ističe Marija Huljak, brokerica u investicijskom društvu Credos.

Milijunski promet do podneva ostvaren je dionicama Luke Rijeka i HT-a, i to u visini od po 1,3 milijuna kuna.

Pritom je dionici Luka Rijeka cijena skočila 10,31 posto, na 143 kune. Već jučer njezina cijena ojačala je 9,77 posto, nakon vijesti da je kineska tvrtka COSCO zainteresirana za ulaganje u nizinsku prugu Rijeka – Botovo te u Luku Rijeka.

Dionici HT-a, pak, cijena se danas oporavlja, nakon što je u protekla četiri trgovinska dana pala 7,2 posto, pri čemu samo jučer za 3,7 posto zbog nastupa ex-dividend daya za drugi dio dividende.

Cijena te dionice trenutno je 206,5 kuna, što je rast od 1,07 posto, a tijekom jutra dotaknula je i 208 kuna.

Nešto više zasad se još trguje i dionicom Petrokemije, kojom je ostvareno 806,6 tisuća kuna. Cijena joj je trenutno u plusu 0,37 posto, na 290 kuna, no tijekom jutra bila je i na 275 kuna.

Huljak dodaje da se očekuje početak sezone objave financijskih izvješća kompanija.

„Većina kompanija objavit će do kraja tjedna poslovne rezultate za prva tri ovogodišnja mjeseca. Od važnijih izvješća, danas čekamo Podravkino“, zaključuje Huljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙