FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene prve hrvatske nagrade za razvoj zelenog gospodarstva

ZAGREB, 23. travnja 2012. (Hina) - Prve hrvatske nagrade za razvoj zelenog gospodarstva "Greenovation" u deset kategorija dodjeljene su večeras u Zagrebu u organizaciji Saveza za energetiku Zagreba i Hrvatske gospodarske komore (HGK) - Europske poduzetničke mreže Hrvatske.

Time je odabrano prvih 10 nositelja oznake "Green Mark - Sign of Excellence" jer su svi dobitnici nagrade ostvarili pravo petogodišnjeg korištenja i isticanja tog obilježja održive, odnosno zelene usluge, proizvoda, tehnologije.

Ukupni pobjednik je grupacija Biovega na čelu s Jadrankom Boban Pejić. Naime, nagrada "Greenovation" u kategoriji najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva dodijeljena je toj grupaciji za projekt "Grupacija Biovega - Biovega d.o.o., Makronova d.o.o., Planetopija d.o.o. i Bio-Zrno d.o.o.", a Jadranka Boban Pejić proglašena je i najboljom menadžericom hrvatskog zelenog gospodarstva za projekt "Biovega d.o.o. - proizvodnja prirodne hrane, trgovina i usluge".

U kategoriji najbolji start-up hrvatskog zelenog gospodarstva nagrađena je tvrtka Tehnoplast profili d.o.o. za projekt "Industrijska proizvodnja pasivnih kuća", a u kategoriji najbolja usluga tvrtka Eko prijevoz d.o.o. za projekt "EkoTaxi - Smanjenje CO2 emisija hibridnom tehnologijom". U kategoriji najboljeg proizvoda nagrađena je tvrtka Knauf Insulation d.o.o. za projekt "Knauf Insulation Ecose Technology", a u kategoriji najbolja marketinška kampanja Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj za projekt "Green Building Professional - cjelogodišnji edukacijski program za zelenu gradnju i održavanje prostora s ciljem ostvarivanja uštede energije".

Za najbolji web program nagrađen je EPIEC za projekt "Inovativni koncept pružanja usluge energetskog savjetnika po principu mobilnog zelenog ureda". U kategoriji najboljeg novinara hrvatskog zelenog gospodarstva proglašeni su Jasmina Trstenjak iz Lider Pressa za medijsko praćenje zelenih tema putem tjednika Lider, portala liderpress.hr i mjesečnika Tehnopolis te Mladen Iličković iz HRT-s za medijsko praćenje zelenih tema putem javne televizije.

Najboljim timom proglašeni su djelatnici tvrtke Ekoplanet d.o.o. za projekt "Zbrinjavanje medicinskog otpada", a posebna nagrada za istaknuti nacionalni doprinos razvoju hrvatskog zelenog gospodarstva (inovacije u zelenom gospodarstvu) pripala je Stipanu Orčiću za projekt "Uređaj za ultrazvučno tretiranje tla".

Dobitnicima nagrade čestitali su i obratili se nazočnima predsjednik Saveza za energetiku Zagreba i direktor nagrade "Greenovation" Tomislav Marjanović, voditeljica Europske poduzetničke mreže Hrvatske pri HGK Vesna Torbarina, predsjednik Uprave Banco Popolare Croatia, generalnog pokrovitelja nagrade, Goran Gazivoda i pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras.

Pomoćnik ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy za zaštitu okoliša i održivi razvoj Davor Škrlec istaknuo je tom prigodom kako će Ministarstvo u nadolazećim mjesecima aktivno nastaviti s promocijom i realizacijom projekata koji će unaprijediti zaštitu okoliša i poticanje razvoja zelenog gospodarstva u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙