FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Zelena čistka" u Osijeku

OSIJEK, 21. travnja 2012.(Hina) - Akcija "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš", u Osijeku će se tijekom dana održati na 11 lokacija, a okupit će više od 300 volontera, među kojima i pripadnici Hrvatske vojske.

U povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi akciji čišćenja i uređivanja grada priključili su se članovi osječke gradske uprave i gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je kazao kako je akcija, koja se odžrava u povodu dana planeta Zemlje, ujedno i dio priprema za nagradu "Zlatni cvijet Europe", u kojoj Osijek, kao hrvatski predstavnik, sudjeluje kao jedini grad, koji nije iz Europske unije.

U izjavi novinarima Bubalo je kazao kako će ovakvih akcija biti i ubuduće, da su proteklih tjedana definirane najkritičnije lokacije, gdje je nužno uređivanje, te zahvalio ministru obrane Anti Kotromanoviću, pripadnicima Hrvatske vojske te svim ostalim sudionicima, na uključivanju u akciju.

Smatramo da se u akciju trebaju uključiti civilni sektor i druge organizacije, a i gradska uprava, u iduća dva mjeseca, do dolaska komisije Europskog udruženja za cvijeće i krajobraz, koje je pokretač ove akcije, ima još puno toga za napraviti, u uređivanju i zaštiti određenih prostora i fasada, kazao je gradonačelnik Bubalo.

Iako smo u završnom izboru jedini grad koji nije iz EU, držim da imamo veliku šansu, ako svi građani daju svoj doprinos, dodao je Bubalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙