FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprem primio apostolskog nuncija u oproštajni posjet

ZAGREB, 20. travnja 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem primio je u oproštajni posjet apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj msgr. Maria Roberta Cassarija, te mu zahvalio na njegovom osobnom doprinosu razvoju tradicionalnih prijateljskih odnosa Hrvatske i Svete Stolice, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika Sabora.

Šprem je apostolskom nunciju zahvalio na njegovom osobnom doprinosu razvoju tradicionalnih prijateljskih odnosa Hrvatske i Svete Stolice, te posebno na potpori Svete Stolice pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. U razgovoru je istaknut značaj bilateralnih ugovora sa Svetom Stolicom, koji su temelj diplomatskih odnosa, te je izraženo zadovoljstvo apostolskim pohodom pape Benedikta XVI. u lipnju prošle godine.

Predsjednik Sabora Šprem kazao je kako smatra da je svima u Hrvatskoj potrebna moralna i materijalna obnova kao i da bi u tome trebali sudjelovati svi. Apostolski nuncij Mario Roberto Cassari se suglasio o potrebi obnove društva naglasivši da i sam zastupa te stavove kao i da svatko treba poći sam od sebe, bez obzira radi li se o vjernicima ili ne, prema priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙