FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Sabora s nizozemskom veleposlanicom

ZAGREB, 22. ožujka 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem primio je u u četvrtak u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Stellu Ronner-Grubačić, a u razgovoru dvoje dužnosnika istaknuta je važnost nastavka reformi, prije svega na području pravosuđa, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

"Odnosi Hrvatske i Nizozemske su vrlo dobri i bez otvorenih pitanja, a očekujemo i intenziviranje dijaloga u cilju još bolje suradnje", kazao je predsjednik Sabora na početku razgovora s nizozemskom veleposlanicom.

"Činjenica, da je Hrvatska dobila potporu Nizozemske na putu prema Europskoj uniji od velikog je značaja", istaknuo je predsjednik Šprem i ukazao na važnost nizozemske podrške i za ratifikaciju hrvatskog Ugovora o pristupanju. Pozdravio je najavljeni dolazak Odbora za europske poslove Zastupničkog doma nizozemskog parlamenta početkom lipnja ove godine. "Borba s korupcijom donosi prve značajne rezultate u Hrvatskoj", naglasio je Šprem uz napomenu da su sudski procesi još u tijeku, zbog čega još nisu donesene presude u najvećim postupcima.

Nizozemska veleposlanica čestitala je na uspješnoj ratifikaciji Ugovora o pristupanju u Hrvatskom saboru.

"Nizozemska je uvijek bila stroga u pogledu ispunjavanja predpristupnih kriterija, ali smo to istovremeno nastojali izbalansirati s podrškom kako bi se reforme iznijele do kraja", istaknula je i najavila da će Nizozemska isti pristup zadržati i ubuduće.

Kazala je i da je proces ratifikacije u Nizozemskoj već započeo uz pojašnjenje da je ta procedura dugotrajna. Parlament će pozorno pratiti izvješće o pretpristupnom monitoringu u svibnju kao i ono koje će biti objavljeno na jesen, najavila je veleposlanica Ronner-Grubačić i ukazala na važnost posjeta Odbora za europske poslove nizozemskog Zastupničkog doma Hrvatskoj jer "želimo da posjet bude informativan i koristan za obje strane".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙