FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeni Prvi međunarodni susreti novinara i pisaca

ZAGREB, 19. travnja 2012. (Hina) - Prvi međunarodni svibanjski susreti novinara i pisaca, tijekom kojih će se održati nekoliko radionica, održat će se od 28. travnja do 7. svibnja u Starom Gradu na Hvaru, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Neda Ritz, umirovljena djelatnica HRT-a, pozvala je sve medijske djelatnike na ovaj skup u povijesni stari grad na Hvaru naglasivši da iako ga organiziraju umirovljeni djelatnici HRT-a, oni mogu još puno toga poručiti mlađim kolegama.

Istaknula je da se na dvjema radionicama koje će se održati na skupu pod nazivom Mediji i etika, odnosno Mediji i politika, očekuje sudjelovanje mnogih uglednih novinara i medijskih djelatnika iz Hrvatske i inozemstva.

Branka Starčević predsjednica Udruge umirovljenih djelatnika HRT-a (UU HRT) istaknula je da će se skup baviti i pitanjem žutila koje vlada u medijima te pada tiraža novina i gledanosti televizija. Najavila je sudjelovanje novinara poput Ive Bojanića, Zdenka Duke, Ante Gavranovića kao i istaknute novinarke i bivše glasnogovornice Haaškog suda Florance Hartmann.

U okviru skupa obilježit će se i Međunarodni dan slobode medija, 3. svibnja, a previđen je i bogat program za sudionike u suradnji s turističkom zajendicom starog Grada, istaknula je.

Dodala je da se očekuje osamdesetak sudionika te da bi susreti, koji se održavaju pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i u organizaciji UU HRT-a i Hrvatskog novinarskog društva, trebali bi postati tradicionalni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙