FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moody's dodijelio rejting B2 novim obveznicama Agrokora

LONDON/ZAGREB, 18. travnja 2012. (Hina) - Međunarodna agencija za kreditne rejtinge Moody’s Investor Service danas je dodijelila privremeni rejting (P) B2 za novo izdanje obveznica Agrokora, vrijedno 300 milijuna eura s rokom dospijeća 2019. godine, a potvrdila je i stabilnu prognozu za rejtinge te hrvatske prehrambene tvrtke.

"Moody's dodjeljuje privremene rejtinge pred konačnu prodaju dužničkih instrumenata, a takvi rejtinzi odražavaju preliminarno mišljenje Agencije vezano isključivo za konkretnu transakciju", kaže se u današnjem priopćenju te agencije.

Agencija će potom temeljem zaključne ocjene finalne dokumentacije moći utvrditi konačni rejting tih dužničkih papira, koji se može razlikovati od privremenog rejtinga, dodaje se u priopćenju Moody'sa.

"Rejting B2 novih Agrokorovih vrijednosnica na istoj je razini kao i rejting same kompanije i njezinih postojećih dužničkih papira, vrijednih 550 milijuna eura", kazala je Tanya Savkin, potpredsjednica i viša analitičarka u agenciji Moody's.

U rujnu prošle godine Moody's je potvrdio kreditni rejting Agrokora B2, ali mu je snizio prognozu iz "pozitivne" u "stabilnu". Danas je agencija potvrdila stabilnu prognozu za rejtinge Agrokora.

"Stabilna prognoza zrcali očekivanja agencije da će Agrokor zadržati dobro financijsko stanje unatoč izazovnim uvjetima u gospodarstvu", stoji nadalje u priopćenju.

U Moody'su još napominju da je Agrokor u posljednje vrijeme pokazao solidne financijske rezultate unatoč izazovnom poslovnom okruženju. Pritom navode rast prihoda u 2011. godini za 9,6 posto na godišnjoj razini, uz rast EBITDA od 10,7 posto, objavljen u tvrtkinim rezultatima poslovanja za prošlu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙