FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Splitsko-dalmatinske županije

SPLIT, 13. travnja 2012. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijske skupštine u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika na kojoj su podijeljene nagrade za životno djelo, osobne i skupne godišnje nagrade danas je proslavljen Dan Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar rekao je da je Splitsko-dalmatinska županija usmjerena prema Europi i da radi na tome da spremno dočeka ulazak u Europsku uniju.

"U ovim kriznim vremenima pokušavali smo prepreke pretvoriti u nove mogućnosti. Tražili smo rješenja uvažavajući različita mišljenja i stajališta. Mi smo potencirali i potpisali suradnju s nekoliko regija u Europi i mislim da su to smjernice po kojima ćemo raditi jer su upravo te regije iz europskih fondova dobile najviše novca koji nama za ovaj naš specifičan prostor treba", kazao je Sapunar.

Potvrdio je da će ta županija poduprijeti razvojne projekte te da im je zadaća "izboriti se za što bolju poziciju jer je jasno da naša regija mora zauzeti kvalitetnu i dobru poziciju na europskoj karti regija".

Nagrade za životno djelo primili su Nenad Gaćina, akademik Mirko Tomasović i don Lovro Žuljević Mikas, osobne nagrade dobili su Maja Budrović, Ivanka Luetić-Boban, Ivica Luetić, dr. sc. Ilija Protuđer i dr. sc. Goran Sučić. Skupne godišnje županijske nagrade uručene su Gradskoj glazbi iz Sinja, Gradskoj glazbi "Zvonimir" iz Solina, Hrvatskome nogometnom klubu "Val" iz Donjih Kaštela, Radničkome nogometnom klubu "Split" te splitskoj Udruzi specijalne jedinice policije BATT iz Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙