FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskrsni blagdani na Kvarneru: loše vrijeme, manje turista

OPATIJA, 12. travnja 2012. (Hina) - Na Kvarneru je tijekom uskrsnih blagdana, od 6. do 9. travnja, boravilo 11.706 turista, koji su ostvarili 41.571 noćenje, što je u odnosu na blagdansko razdoblje prošle godine koje je bilo znatno kasnije nego ove, 58 posto manje turista i 50 posto manje noćenja, izvijestili su iz Turističke zajednice Kvarnera.

Podaci o turističkom prometu za blagdana prikupljeni su anketom turističkih zajednica, članica TZ Kvarnera, u kojoj procjenjuju da su iznimno loše vremenske prilike bile razlog nedolaska najavljenih gostiju. Prema najavama, od 6. do 9. travnja očekivao se turistički promet od 17.747 turista i 51.566 noćenja.

Stranih gostiju bilo je 61 posto manje, a ostvarili su 54 posto manje noćenja, dok je domaćih turista bilo 26 posto manje, a ostvarili su 22 posto manje noćenja.

Turisti su u većini boravili u hotelima (78,2 posto noćenja), kampovima (11,4 posto) te u privatnom smještaju (9,2 posto).

Najviše ih se odmaralo na opatijskoj rivijeri (4267), otoku Krku (2936) i Malom Lošinju (1118). Gosti su boravili i na crikveničkoj rivijeri (991), riječkom području (771), otoku Rabu (532), rivijeri Novog Vinodolskog (418) i u Gorskom kotaru (65).

Tradicionalno, naviše je gostiju stiglo iz Njemačke, Italije, Austrije i Slovenije te domaćih turista.

Brojni su gosti zbog lošeg vremena otkazali dolazak ili su skratili boravak, jer su turisti koji za uskrsne blagdane dolaze na Kvarner u većini individualni gosti koji donose kratkoročne odluke o putovanju ili boravku, ističu u TZ Kvarnera.

Napominju da podatke o turističkom prometu treba promatrati u kontekstu činjenica da je ovogodišnji Uskrs bio ranije, uz zahlađenje i kišu, dok su prošlogodišnji uskrsni blagdani bili u povoljnijem terminu za turističku djelatnost, mogli su se 'spojiti' s prvomajskim praznikom i vremenske prilike su bile bolje.

(Hina) xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙